Het - uit elf leerlingen van het Newmancollege uit Breda bestaande -Team Space maakte met een prachtige zevende plek indruk op het wereldkampioenschap First Tech Challende in Detroit in de VS.
Het - uit elf leerlingen van het Newmancollege uit Breda bestaande -Team Space maakte met een prachtige zevende plek indruk op het wereldkampioenschap First Tech Challende in Detroit in de VS. (Foto: )

Robotteam Newman maakt indruk tijdens WK First Tech Challenge!

BREDA / DETROIT - In plaats van vakantie te vieren of zich alvast voor te bereiden op de eindexamens, reisde een groep leerlingen van het Newmancollege naar Detroit af voor 't wereldkampioenschap First Tech Challenge. In deze competitie krijgen middelbare scholieren bij de start van het schooljaar een opdracht, waarvoor ze hun eigen robot moeten bedenken en bouwen. Team Space, bestaande uit Simone Quik, Nigel Verhoek, Kyra Esselbrugge, Björn Verbaarschott, Ben Esseling, Reinier Krol, Bart Jongeneelen, Bas van Empel, Anne-Wil Snepvangers, Casper Stegers en Dylan Richards, was iedere vrijdagmiddag te vinden in de technasiumvleugel van het Newmancollege om te werken aan hun robot. Na 'n aantal zeer succesvolle voorrondes wonnen ze in februari het Nederlands kampioenschap in Delft. Ook kreeg het team de Inspire Award, een prijs die uitgereikt wordt aan het team dat behalve goede robotprestaties te leveren ook veel heeft gewerkt aan 't enthousiasmeren van andere jongeren en scholen voor de FTC-wedstrijden. Door deze prestaties mocht Team Space ons land vertegenwoordigen op het WK in Detroit. En met succes! Team Space maakte indruk in deze competitie, waaraan vooral veel professionele teams uit de Verenigde Staten deelnamen. Van de 9 wedstrijden in de kwalificatierondes, won 't Team Space er uiteindelijk 8! Een prachtige scores, die uiteindelijk een 7e plek opleverde. Een resultaat om trots op te zijn!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden