Het eerste traject van Tijd van je leven in Etten-Leur, voor ouderen uit Noord, werd afgesloten met een bij-zondere eindpresentatie, waar resultaten van de verschillende creatieve workshops te bewonderen waren.
Het eerste traject van Tijd van je leven in Etten-Leur, voor ouderen uit Noord, werd afgesloten met een bij-zondere eindpresentatie, waar resultaten van de verschillende creatieve workshops te bewonderen waren. (Foto: )

Succesvolle start 'Tijd van je leven' in Etten-Leur!

In samenwerking met verschillende plaatselijke culturele instellingen en een aantal kunstenaars werkt de GGD West-Brabant met het traject Tijd van je leven aan de sociale vitaliteit van ouderen in West-Brabant. In Etten-Leur gebeurt dat sedert begin dit jaar samen met Nieuwe Nobelaer.

ETTEN-LEUR - Het eerste traject van Tijd van je leven in de gemeente Etten-Leur is in januari van start gegaan en eind april hebben de deelnemers dit (eerste) traject afgesloten met een bijzondere eindpresentatie. Daarbij werden de resultaten van verschillende creatieve workshops tentoongesteld.

Zich gezonder voelen

Onderzoeken hebben uitgewe-
zen dat door creatief bezig te zijn, het leren van nieuwe dingen en sociaal contact mensen zich gezonder voelen. Tweeëntwintig deelnemers hebben dit mogen ervaren tijdens dit allereerste traject in de gemeente Etten-Leur. Ze varieerden in leeftijd tussen de 75 en 85 jaar en zijn allemaal woonachtig in Etten-Leur-Noord.

Enthousiaste kunstenaars

Na een informatiebijeenkomst startte het traject met een ontmoetingsdag, waar een drietal enthousiaste kunstenaars met de ouderen aan de slag ging om verhalen op te halen, om daar een een aanbod op maat van te maken. Naar aanleiding van de wensen en behoeften werden er vervolgens verschillende workshops aangeboden aan de deelnemende ouderen. Tijdens de workshops leerden de deelnemers onder begeleiding van de drie kunstenaars meer over onder meer mozaïek, theater, dans en diverse zeefdruktechnieken.

Reacties hartverwarmend

De reacties van de deelnemers waren hartverwarmend en ook
ontroerend. ,,Zo zag je bij de mozaïekworkshop een mooie samenwerking tussen 'n echtpaar. De man knipte de stukjes mozaïek uit voor zijn vrouw, en tussendoor maakte hij zelf tijdens 'n beeldende workshop een uitsnede en zeefdruk. Een mooie vorm van samenwerken'', aldus Willeke Rosdorff, die de coördinator en het aanspreekpunt van Tijd van je leven in Etten-Leur is.

In oktober start 'n 2e traject

Na dit succesvolle eerste traject start er in oktober een tweede traject van Tijd van je leven in Etten-Leur, dit keer voor ouderen in het centrum. Tijdens 'n informatiebijeenkomst voor de ouderen en (zorg)professionals wordt uitleg gegeven over het traject. Ouderen kunnen zich na afloop dan aanmelden voor de ontmoetingsdag en workshops. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan al bij Noor Pleging, via: n.pleging@ggdwestbrabant.nl.

Nog meer weten? Kijk dan op www.tijdvanjeleven.com

Meer berichten