De Bourgondische Belgen zijn terug. Met dit keer Er-han Demirci, Jens Dendoncker en Xander De Rycke.
De Bourgondische Belgen zijn terug. Met dit keer Er-han Demirci, Jens Dendoncker en Xander De Rycke. (Foto: )

'Bourgondische Belgen' zijn terug in Nieuwe Nobelaer!

De succesformule De Bourgondische Belgen is terug. Tijdens deze vierde editie doet de show op vrijdag 10 mei Nieuwe Nobelaer aan. De beste cabaretiers van Vlaamse bodem laten het Etten-Leurse publiek zien wat echt bourgondisch genieten is. Dit keer staan Jens Dendoncker, Xander De Rycke en Erhan Demirci op de planken. De MC van de avond is de Nederlandse cabaretier Fuad Hassen. Kaarten à € 18,50 zijn verkrijgbaar aan de balie of via www.nieuwenobelaer.nl.

De drie Vlaamse stand-uppers die deze avond De Bourgondische Belgen zijn, zijn niet de minste. Jens Dendoncker, Xander De Rycke en Erhan Demirci sprongen de afgelopen jaren in het vizier in zowel Nederland als Vlaanderen.

Jens Dendoncker

Jens Dendoncker heeft de vier belangrijkste comedyprijzen van België en Nederland op zak, waaronder de Nederlandse Culturele Comedy Award en de Humo's Comedy Cup. De aimabele West-Vlaming wordt geprezen om zijn "hoge aaibaarheidsfactor" en "geloofwaardig, ijzersterk spel".

Xander De Rycke

Humor zit verweven in het DNA van Xander De Rycke. Het is zijn passie en al 13 jaar zijn werk. Hij is een comedian voor én van de millennials, want zelf is hij pas 31 jaar. Hij won in 2007 de Comedy Casino Cup en maakte sindsdien 5 stand-up specials en heeft tal van andere projecten op zijn naam staan.

Erhan Demirci

De rasechte gastarbeiderszoon Erhan Demirci ontziet in zijn stand-up optredens geen enkel onderwerp. Dit leverde hem de juryprijs van de 123 Comedy Award op in 2010 en maakte hem een grote belofte binnen het Vlaamse comedyland. Nadat het succes van nuff said een kans kreeg op TV groeide één van de filmpjes uit tot een hit waarna ander TV-werk niet uitbleef. Erhan focust zich momenteel op 4 vlakken: comedy, schoolvoorstellingen, radio- en TV-werk.

Al met al zijn deze drie mannen samen goed voor een hoge score op de talentladder en voor een gegarandeerd hoog lachsalvo in de zaal. Op vrijdag 10 mei zijn deze Vlaamse grootheden te zien in de Grote Zaal van Nieuwe Nobelaer. Een avond bourgondisch genieten van Vlaamse comedy.

Meer weten? Kijk op www.nieuwenobelaer.nl

Meer berichten