Eén van de schilderijen dat te zien is op de expositie van cursisten van het IKO uit 't Belgische Hoogstraten in de Van Gogh Kerk in Etten-Leur.
Eén van de schilderijen dat te zien is op de expositie van cursisten van het IKO uit 't Belgische Hoogstraten in de Van Gogh Kerk in Etten-Leur. (Foto: )

Cursisten IKO exposeren werk in de Van Gogh Kerk

ETTEN-LEUR - Vanaf woensdag 8 mei exposeren cursisten van de Kunstacademie IKO in Hoogstraten tot en met zondag 19 mei werk in de Van Gogh Kerk aan het Raadhuisplein 2 in Etten-Leur. Deze expositie is van woensdag tot en met zondag 's middags te zien van halftwee tot vijf uur.

De Van Gogh Kerk staat middenin het centrum van Etten-Leur. Hier liet Vincent van Gogh zich in 1881 voor het eerst registreren als een kunstschilder en begon hij zich te bekwamen in tekenen. Zijn vader was als dominee verbonden aan deze kerk en deze periode in zijn leven wordt verbeeld in informatiepanelen die zijn begin als kunstenaar illustreren, zijn thema's tonen die hij ook in Zuid-Frankrijk trouw bleef, en ook de zoektocht van Van Gogh naar zichzelf. Bovendien vinden er van tijd tot tijd exposities en lezingen plaats. Nu is er werk te zien van cursisten van het IKO in Hoogstraten. Dit
kent verscheidene ateliers, zo-
als tekenkunst, grafiek, beeldhouwkunst, fotografie en ook schilderkunst. Elke leeftijd kan hier terecht om zich in een bepaalde vorm van kunst te bekwamen. Cursisten werken aan hun techniek, maar het is ook van belang om een eigen kijk op kunst te ontwikkelen en op die manier een eigen stijl te vinden. De werken die tot en met 19 mei in de Van Gogh Kerk worden tentoongesteld, zijn allemaal afgeleid van een naakt van bekende schilders als Egon Schiele, Matisse, Modigliani, Rembrandt en Felicien Rops. Met dit origineel als uitgangspunt wordt dan in stappen toegewerkt naar een eigen interpretatie en naar een volledig nieuw werk. De uitkomsten zijn dan ook verrassend.

Meer berichten