Vijf moeders van vriendinnetjes van Ksenia zijn een inzameling gestart om 't gezin financieel te helpen bij haar strijd tegen hersenstamkanker.
Vijf moeders van vriendinnetjes van Ksenia zijn een inzameling gestart om 't gezin financieel te helpen bij haar strijd tegen hersenstamkanker. (Foto: )

Inzamelactie om doodzieke Ksenia financieel te helpen

ETTEN-LEUR - Bij de 9-jarige Ksenia Putter uit Etten-Leur is 15 februari hersenstamkanker geconstateerd. In het Prinses Máxima Centrum voor kinder- oncologie in Utrecht heeft zij 6 weken radiotherapie gehad en ook experimentele medicatie. Helaas heeft dit niet geleid tot een verkleining van de tumor en is zij in Nederland uitbehandeld. Daarom is ze 23 april met haar ouders en tweelingbroer naar New York gevlogen, om mee te doen aan een 2 jaar durende proef, de zogenaamde ONC201 trial, in een academisch ziekenhuis. Dit is haar enige hoop voor nu. Sedert 6 mei wordt ze behandeld met medicijnen en steeds haar bloed getest. Op 28 mei vliegt ze waarschijnlijk, samen met haar moeder (haar vader en broer zijn inmiddels al thuis), terug naar Nederland en moet vervolgens 2 jaar lang, elke 3 weken, terug naar New York voor behandeling. ,,Deze behandeling, het verblijf en het steeds op en neer reizen kosten heel veel geld!'', zo vertelt Wendy Ansems. ,,Vandaar dat we met vijf moeders, van wie de dochters goed bevriend zijn met Ksenia, een inzamelingsactie zijn gestart om zo veel mogelijk geld op te halen. Het streefbedrag is 70.000 euro. De teller staat inmiddels op ruim 11.000 euro. Dat is al erg mooi, maar nog lang niet genoeg. Daarom doen wij nu een beroep op mensen en vragen hen om 'n donatie, zodat Ksenia het traject kan blijven volgen en afmaken. Haar ouders hebben laten weten dat, mocht er geld overblijven na het traject, dit gedoneerd wordt aan Stichting Semmy en/of KiKa. Doneren kan via de site https://www.doneerdoel.nl/actie/1812/ samen-sterk-geeft-hoop.''

Meer berichten