Roeivereniging Breda haalt ruim 10.000 euro op voor KiKaRoW!

De afgelopen maanden was er al regelmatig over te lezen: Roeivereniging Breda zou aanlegplaats zijn tijdens KiKaRoW Rondje NL 2019. Op zaterdag 4 mei om 15.00 stonden veel mensen aan het vlot, klaar om de roeiers en begeleidende boten vanuit de richting Roosendaal te ontvangen. De Blaoskaoken zorgden voor muziek, er waren spandoeken en bloemen. Kortom, het was een groot feest.
Toen iedereen vanuit de boten weer aan wal stond, was het tijd voor een officieel moment. Wethouder Harry Bakker van de gemeente Drimmelen reikte namens RV Breda een cheque van maar liefst 10.000 euro uit aan een vertegenwoordiger van KiKaRoW. Al dit geld komt ten goede aan de LATER-studie van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.
Roeivereniging Breda bedankt alle sponsoren en andere betrokkenen, van binnen en buiten de vereniging, die hebben meegeholpen om dit mooie resultaat te behalen.

KiKaRoW is een tocht van 1400 kilometer roeien door Nederland, het Rondje NL. De start heeft op 13 april 2019 plaatsgevonden bij roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter
in Uithoorn. Vanaf daar gaat de tocht in 14 weekenden van roeivereniging naar roeivereniging. Er wordt geroeid in The Vin, een zeeroeiboot, met 4 roeiers en één stuurman/vrouw. Het bijzondere van deze tocht is dat de boot mede bemand wordt door ex-kinderkankerpatiënten (survivors) en/of hun familie/vrienden, de buddy’s.
Daarnaast varen elke etappe veel boten van de deelnemende verenigingen mee. In het weekend van 4 en 5 mei waren dat boten van Roeivereniging Breda.

Meer berichten