14 mei mini-Roparun in Belcrum: Kinderen lopen voor het goede doel!

Dinsdag 14 mei 2019 organiseert het Bredase Roparunteam "Daar Lopen We Voor" een mini-roparun bij KBS De Spoorzoeker op het Pastoor Pottersplein te Breda. Dat doen we samen met KBS De Spoorzoeker, Kober, Woelewippie en Open-Up!.

Begin april hebben teamleden van het Bredase Roparunteam Daar Lopen We Voor gastlessen verzorgd voor alle groepen van De Spoorzoeker. Ze bespraken doneren, goede doelen, kanker en legden uit hoe de roparun werkt. Vervolgens konden de kinderen geld ophalen voor het goede doel, Stichting Roparun.

De kinderen lopen dinsdag 14 mei een mini-roparun; een route langs de vier organisaties. We starten de dag met een feestelijke opening. Kinderen krijgen een warming up van Open-Up!, wethouder Daan Quaars geeft om 9 uur het startschot. Groep 3 start met haar rondje. Vervolgens lopen alle groepen een rondje langs de organisaties. Medewerkers en teamleden van het Bredase Roparunteam Daar Lopen We Voor staan aan de route voor de veiligheid en uiteraard om de kinderen toe te juichen. Rond 14.00 uur zijn de kinderen uitgerend. Burgemeester Paul Depla komt om de laatste groep in te halen. Hij zal ook het opgehaalde bedrag bekend maken.

Roparun team 136 uit Breda doet dit jaar voor de 9e keer mee aan de Roparun, de jaarlijkse estafetteloop van Parijs naar Rotterdam tijdens het Pinksterweekend. Het doel van de Roparun is om zoveel mogelijk geld op te halen om mensen te ondersteunen die zich in het laatste stadium van kanker bevinden, onder het motto 'Leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.

Meer berichten