Artistieke bewegwijzeringspaal
Artistieke bewegwijzeringspaal

Onthulling bewegwijzeringspaal Princenhage

Na de hardstenen tegels met bronzen schijf met het logo van drie generaties Vincent van Gogh in het straatbeeld van Princenhage is het ‘dorp in de stad’ sinds kort ook verrijkt met twee artistiek uitgevoerde bewegwijzeringspalen met hetzelfde logo. Ze staan op de Haagsemarkt nabij Het Roode Hert en op het Esserplein. Op vrijdag 17 mei wordt de paal op de Haagsemarkt om 17.30 uur officieel onthuld.

Boven op de palen staat een afbeelding van de silhouetten van drie generaties Vincent van Gogh. De palen wijzen bezoekers van Princenhage de weg vanuit Haagsemarkt en Esserplein naar onder meer korenmolen De Hoop, het Princenhaags Museum, het Bierreclamemuseum, de Johanneskerk, de Martinuskerk, de begraafplaatsen Haagveld en Zuilen, Huize Mertersem en de Plukroute. Maar ook naar Etten en Zundert waar Vincent van Gogh zijn voetsporen heeft liggen.

Zowel de hartstenen tegels als de bewegwijzeringspalen zijn een initiatief en ontwerp van Lidy Meier van Het Gele Huis in Princenhage. De hartstenen tegels markeren een route die loopt vanaf de Haagsemarkt tot aan het station in Breda. De relatie met Vincent van Gogh is hierin gelegen dat Vincent vaak van zijn woonplaats Etten naar dat station liep en dan onderweg langs Princenhage kwam om er zijn oom Theo te bezoeken. Een duidelijke beschrijving van deze route in het Nederlands, Engels en Chinees is te vinden op een nieuwe kaart van Princenhage die gemaakt is door Tjaard van Holten. Deze kaart wordt verspreid door de horeca, de VVV en de boekhandels.

Meer berichten