Leerlingen scoren 3.811 boeken tijdens Scoor een Boek!

Dinsdag 29 januari startten NAC, Nieuwe Veste en Theek5 met het leesproject 'Scoor een Boek!'. Dit project koppelt de populairste sport met de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 uit Oosterhout en Breda te stimuleren met plezier te (blijven) lezen. Het project zou op 8 mei feestelijk afgesloten worden met diverse spelactiviteiten bij Sportpark Boeimeer. Helaas hebben de slechte weersvoorspellingen doen besluiten deze activiteit af te zeggen. Toch kan er alsnog gevierd worden dat de leerlingen maar liefst 3.811 boeken gelezen hebben!

Met Scoor een Boek! willen NAC, Nieuwe Veste en Theek5 lezen stimuleren. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. De afgelopen weken hebben 26 groepen leerlingen uit groep 5 en 6 van diverse basisscholen in Oosterhout en Breda zo veel mogelijk boeken gelezen in de klas. Hiervoor ontvingen ze een leuke en afwisselende collectie boeken. In de groepen werd gesproken over de gelezen boeken, werd een 'basisopstelling' van de 11 mooiste boeken gemaakt en werden er leestips met elkaar gedeeld. Per gelezen boek werd er bovendien een sticker geplakt waarmee straks de eindstand bepaald wordt. De leerlingen werden via videoboodschappen en andere leuke materialen aangemoedigd door voetbalspeler Gianluca Nijholt van NAC. De meeste leerlingen vonden het 'leuk', en vonden de boeken 'superleuk'.

Geschiedenis Scoor een Boek!

Scoor een Boek! is enkele jaren geleden opgezet in de provincie Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie CV. Afhankelijk van het gebied heeft de bibliotheek een samenwerking met één van deze clubs. Met het project geven zij aan dat, naast sporten en spelen, lezen erg belangrijk is. Een goede taalbeheersing is namelijk de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Dit project is uniek omdat het hier twee samenwerkende bibliotheek-organisaties (Theek5 en Nieuwe Veste) betreft. Op deze manier konden zij een nog groter (fan)gebied bereiken. Op korte termijn wordt bekeken of Scoor een Boek! een vervolg gaat krijgen in het werkgebied van Theek5 en Nieuwe Veste .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden