Utopia centraal in eerste editie TEDxBUas

Breda University of Applied Sciences organiseert op donderdag 16 mei de allereerste editie van TEDxBUas, een officieel TEDx event. Studenten hebben zelf het initiatief genomen voor dit event dat volledig in het teken staat van Utopia, de gedroomde ideale wereld die in de bestaande samenleving als voorbeeld zou moeten dienen. Acht sprekers geven een presentatie waarbij zij vanuit verschillende invalshoeken laten zien wat hun Utopia inhoudt. Het doel van dit event is bezoekers te prikkelen op een andere manier naar de wereld te kijken en na te denken over de impact van onze leefwijze op onze omgeving. De studenten die het initiatief hebben genomen voor het evenement hebben hiervoor een officiële licentie van TEDx gekregen. Het event vindt tussen 17.00 en 22.00 uur plaats aan de Archimedestraat 17 in Breda.

Van digital assistant tot plastic soep

Acht inspirerende professionele sprekers laten hun licht schijnen over het thema Utopia. Anestis Amanatidis, Digital Strategist, vertelt over de toekomst van merken in een wereld waarin iedereen emotioneel verbonden is aan een digital assistant. David Waterdrinker is werkzaam als Business Developer voor het Nederlandse waterbedrijf Join the Pipe. Zijn ambitie is om iedereen in de wereld toegang te geven tot schoon drinkwater en tegelijkertijd de hoeveelheid plastic in de oceanen terug te brengen. In zijn TEDx talk gaat hij in op de mogelijkheid om een Utopia te creëren en stelt hij milieuvraagstukken als de plastic soep en duurzame verdienmodellen ter discussie. Innovation Consultant Lindsy Szilvasi begon haar loopbaan in 2014 bij Google als Online Operations Specialist en Innovation Space Manager. In haar talk zet zij uiteen hoe cultuur ons dagelijkse leven en werk beïnvloedt en hoe innovatieve ideeën floreren in een veilige en creatieve omgeving waarin alle ruimte is voor experimenteren, falen en leren.

Karimu Corbeek, die een master Imagineering heeft gevolgd aan Breda University of Applied Sciences, gaat tijdens zijn talk in op het thema 'Recognizing the Human Culture', terwijl psychologe Elisah Pals uiteenzet hoe je veel geld kunt besparen door 'zero waste' te leven: een leefstijl die Pals zichzelf in de afgelopen 3,5 jaar eigen heeft gemaakt. Ze is voortrekker van de Zero Waste Community, die in Nederland ruim 10.000 volgers heeft. Dr. Marcel Bastiaansen - die als lector onder meer leiding geeft aan het Experience Lab van Breda University of Applied Sciences en lid is van de afdeling Cognitieve Neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg - geeft een lezing onder de noemer 'Experience Unpacked'. Hij vertelt hoe je door het meten van menselijke emoties de beleving van bezoekers in de toeristische en leisure-sector kunt vergroten. Saskia Beer vertelt over haar werk als Urban Entrepreneur en consultant en de projecten die zij heeft ontwikkeld. In het verleden was Beer als architect werkzaam voor gerenommeerde Nederlandse en Japanse bureaus. Sinds 2010 ontwikkelt zij lokale projecten om bestaande stedelijke gebieden te transformeren. Jens Wilms heeft als oprichter van TEDxTilburg en Filosofest een podium gecreëerd waar mensen zich verbinden en ideeën met elkaar delen. In zijn bijdrage maakt hij duidelijk waarom er nooit sprake kan zijn van 'één waarheid', maar dat de beste ideeën ontstaan door open te staan voor de meningen van anderen en hieruit te destilleren wat het beste werkt.

"Het is onze missie met deze eerste editie van TEDxBUas een mooie basis te leggen voor een jaarlijks event dat een platform is voor innovatieve en creatieve mensen, die hun ideeën en visie delen en in discussie gaan met andere gasten en bezoekers. We zijn er trots op dat we als Breda University of Applied Sciences een podium kunnen bieden aan inspirerende sprekers die tijdens ons event een beeld schetsen van hun Utopia", vertelt Ivelina Petkova, één van de zes studenten die TEDxBUas organiseren.

Behalve de acht sprekers staan tijdens het event ook twee officiële TEDx talks op het programma. In de pauze hebben bezoekers daarnaast de mogelijkheid om verschillende workshops bij te wonen.

Wil je hierbij aanwezig zijn? Raadpleeg voor meer informatie en kaartverkoop: https://www.tedxbuas.com/. Zorg dat je er snel bij bent, want er zijn honderd plaatsen beschikbaar.

Meer berichten