Zondag 12 mei open dag landgoed Bouvigne

Zondag 12 mei is het landgoed Bouvigne, Bouvignelaan 5 in Breda, tussen 11.00 en 16.00 uur open voor het publiek in het kader van de Week van ons water. Naast een rondleiding door kasteel Bouvigne of een wandeling door de mooie tuinen is er van alles te ontdekken over waterveiligheid, maatregelen in en om het huis in verband met de klimaatverandering en over de waterkwaliteit.

Waterspellen en VR-game

Kinderen kunnen verschillende waterspellen spelen en zo ervaren wat wel en niet door het riool gespoeld mag worden of wat je het beste mee kunt nemen naar de zolder als het huis onder water staat. Wie goed wil 'scoren' met goed rioolgebruik of tegeltje eruit - plantje erin, kan de speciale virtual realitygame spelen die is ontwikkeld voor de Week van ons water. Medewerkers van het waterschap geven uitleg over de waterdiertjes die in onze sloten en rivieren leven.

Klimaatspel

Onder het motto: 'Te droog, te nat, doe jij ook wat?!' kunnen kinderen een klimaatspel spelen waarbij ze meegenomen worden in de mogelijkheden om samen met hun ouders bijvoorbeeld een water- en klimaatvriendelijke tuin in te richten. In het kasteel worden rondleidingen gegeven en in de tuin zorgt een muziekgroep voor de muzikale omlijsting. De toegang is gratis.

Week van ons water

Maak in de week van 10 tot en met 19 mei 2019 kennis met water in jouw omgeving! Water is onlosmakelijk verbonden met ons leven. Tijdens de Week van ons water kan iedereen in zijn of haar gemeente zien en ervaren dat water niet vanzelfsprekend is. De week staat bol van activiteiten die vooral leuk en leerzaam zijn voor kinderen. Waterschap Brabantse Delta werkt de rest van de week mee aan activiteiten op verschillende kinderboerderijen en watermarkten in o.a. Etten-Leur, Raamsdonksveer en Breda. Ook daar kun je de verschillende waterspellen spelen om zo meer te weten te komen over het werken aan droge voeten en aan voldoende schoon water. Kijk voor uitgebreide informatie over deze activiteiten van het waterschap op www.brabantsedelta.nl en op www.weekvanonswaterinbrabant.nl.

Meer berichten