Watermarkt en Waterwandelingen in Etten-Leur

Klimaatverandering is een wereldwijd probleem. Hevige regenbuien komen steeds vaker voor, en periodes van droogte worden steeds langer. De gemeente Etten-Leur gaat aan de slag om wateroverlast en droogte zo veel mogelijk te voorkomen. Van 10 tot en met 19 mei organiseert de gemeente Etten-Leur, samen met de andere gemeentes en waterpartners in Brabant, de Week van ons water.

Slim omgaan met water is niet iets dat gemeentes alleen kunnen; een groot deel van de grond is namelijk in úw bezit: uw tuin en het dak van uw woning. Om mensen hiervan bewust te maken is er de Week van ons water. Die week kan iedereen in zijn of haar gemeente zien en ervaren dat het niet vanzelfsprekend is dat wij altijd beschikking hebben over water. In de gemeente Etten-Leur wordt door middel van twee leuke en leerzame activiteiten aandacht gevestigd op water in de regio. Op 11 mei is er een Watermarkt bij Life&Garden en op zaterdag 18 mei zijn er Waterwandelingen door de gemeente.

Watermarkt

De lokale Watermarkt is op zaterdag 11 mei van 10:00 uur tot 16:00 uur. Bij verschillende kraampjes wordt informatie gegeven over mogelijkheden voor inwoners om zelf slim met water om te gaan. Wat kunt u zelf doen om in actie te komen tegen wateroverlast, of wat kunt u doen om water beter vast te houden om droogte tegen te gaan. Er is onder andere een interactieve game over waterbewustzijn, een demonstratie van een rioolinspectie en de lancering van een nieuwe website over maatregelen tegen wateroverlast. Ook kunnen bezoekers van de markt meedoen aan een loterij om een regenton te winnen.

Wethouder Kees van Aert vertelt tijdens de Watermarkt om 13:00 uur over het belang van water in Etten-Leur. Ook reikt hij een waardebon uit t.w.v. 125,- aan de winnaar van de fotoactie. Daaraan konden inwoners van Etten-Leur de afgelopen weken meedoen door een foto op te sturen van de wateraanpassingen die zij in hun tuin hebben gedaan.

Waterwandeling

Op zaterdag 18 mei zijn er twee Waterwandelingen door Etten-Leur. Onder leiding van een ervaren IVN-gids leer je tijdens de wandeling over natuur, water en klimaataanpassingen. De wandelingen zijn gratis en starten om 13:30 uur en 15:00 uur, vanaf Jachthaven de Turfvaart (Westpolderpad 6, Etten-Leur). De route is ongeveer 2,5 kilometer en duurt ongeveer 1,5 uur.

Voor meer informatie over de Week van ons water, de Watermarkt en aanmelden voor de Waterwandeling kunt u kijken op de website www.etten-leur.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden