De eerste 90 ambassadeurs van de Brabantse gastvrijheid zijn op de middenstip van het Willlem II-stadion op ludieke wijze beëdigd én dingen ook mee naar de Brabantse Gastvrijheid Award 2019. FOTO: VISITBRABANT
De eerste 90 ambassadeurs van de Brabantse gastvrijheid zijn op de middenstip van het Willlem II-stadion op ludieke wijze beëdigd én dingen ook mee naar de Brabantse Gastvrijheid Award 2019. FOTO: VISITBRABANT (Foto: VisitBrabant)

90 ambassadeurs Brabantse gastvrijheid

In het Willem-II Stadion in Tilburg was donderdag 9 mei de kick-off van het programma dat gastvrijheid in de Brabantse vrijetijdssector naar een nóg hoger niveau moet tillen. VisitBrabant, de toeristische marketingorganisatie van de provincie Noord-Brabant, heeft hiervoor 'n uniek totaalprogramma opgesteld voor de ondernemers uit de branche en hun medewerkers. Zij dingen uiteindelijk ook mee naar de Brabantse Gastvrijheid Award 2019.

TILBURG - De toekenning van de 2e Brabantse Gastvrijheid Award voor de meest gastvrije ondernemer in de provincie is dit jaar omlijst door een uitgebreid ondernemersprogramma rondom de gastvrijheid. Zo bestaat het programma uit onder andere bijeenkomsten en tips van bewezen autoriteiten, online trainingen, challenges en heel veel inspiratie van alle deelnemers onderling.

Gastvrijheid zit in ons DNA

Gasten van voorbij de provinciegrenzen typeren de Brabander eensgezind: gemoedelijk, open en gastvrij. ,,Gastvrijheid zit in ons Brabantse DNA'', zo licht de projectmanager Brabantse Gastvrijheid Ankie Joos toe. ,,Om die gastvrijheid ook goed te benutten als toeristische bestemming, moeten we ons daar wel bewust van zijn. In dit programma creëren we een netwerk van organisaties en vooral medewerkers die in het komend toeristische seizoen allerlei handvatten krijgen om bewust te worden van hun gastvrijheid, deze verder te ontwikkelen en daar vooral ook volop van te genieten.''

Tien genomineerden

De gastvrijheid staat uiteraard ook centraal bij het toekennen van de Brabantse Gastvrijheid Award 2019. Tot eind mei kunnen de ondernemers uit de vrijetijdssector in Brabant zich daarvoor opgeven, waarmee zij ook meedoen aan het speciale ondernemersprogramma. In september worden er dan tien genomineerden bekendgemaakt door de onafhankelijke jury, waarna in november de opvolger van de winnaar van afgelopen jaar - Auberge du Bonheur uit Tilburg - bekend zal worden gemaakt door Omroep Brabant.

Wil je nog meer weten?!

Voor meer informatie over de Brabantse Gastvrijheid Award 2019, die mogelijk wordt gemaakt door provincie Noord- Brabant, Efteling, Koninklijke Horeca Nederland, BUas, Omroep Brabant en VisitBrabant, zie www.brabantgastvrij.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden