Boerin Linda Gijselman aan het werk voor de 'oogstaandeelhouders' van Baronieboeren op de Hoge Akker bij zorgboerderij de Kleine Hoeve op het landgoed de Burgst nabij de Haagse Beemden. FOTO: KIM SCHRIER
Boerin Linda Gijselman aan het werk voor de 'oogstaandeelhouders' van Baronieboeren op de Hoge Akker bij zorgboerderij de Kleine Hoeve op het landgoed de Burgst nabij de Haagse Beemden. FOTO: KIM SCHRIER (Foto: Kim Schrier)

Succesvolle Baronieboeren starten het tweede seizoen

Vorig jaar gingen de Baronieboeren voor het eerst aan de slag op de Hoge akker van de Kleine Hoeve op landgoed de Burgst in Breda. De twintig 'oogstaandeel'-deelnemers kregen hun wekelijkse oogst mee van boerin Linda Gijselman. Zij is degene die voor Baronieboeren de akkers bewerkt en de groenten teelt.

BREDA - De Baronieboeren is een organisatie die dit zogeheten CSA-initiatief, wat voor Consumer Supported Agricul-
ture staat, ondersteunt en ook de organisatie ervan op zich neemt. Bredanaars kunnen 'n oogstaandeel nemen en ondersteunen zo de boerin en de risico's van een misoogst e.d.

Nog plek voor deelnemers

Na 'n succesvol 2018 is nu het nieuwe seizoen 2019 gestart. Het goede nieuws is dat er nog 'oogstaandeel'-deelnemers bij kunnen. Mocht je interesse hebben dan, ben je al voor 260 euro per jaar een 'oogstaandeelhouder'. Je kunt dan twee keer per week je groenten komen halen op het terrein van de Kleine Hoeve, de Zorgboerderij die op Landgoed de Burgst gelegen is, aan de rand van Haagse Beemden. Op het terrein is er ook een bescheiden voedselbos. Op termijn zal daar ook oogst vandaan komen. Verder houden de Baronieboeren zo nu en dan een leuke bijeenkomst voor de deelnemers en wordt er nu voor de deelnemers niet alleen meer op de Hoge Akker geteeld door Linda, maar ook op de akkers van de Kleine Hoeve. Dat maakt het aanbod nog diverser.

Interesse in oogstaandeel?

Ondersteun je graag 'n lokaal voedselinitiatief en vind je het ook fijn om te weten waar je eten vandaan komt? Geef je dan op, door te mailen naar: info@baronieboeren.nl, of te bellen met 06 - 30 68 04 51.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden