Een deel van de fraaie Kapeltuin in Haagse Beemden, met op de ach-tergrond de middeleeuwse kapel van Gageldonk aan het Moerenpad.
Een deel van de fraaie Kapeltuin in Haagse Beemden, met op de ach-tergrond de middeleeuwse kapel van Gageldonk aan het Moerenpad. (Foto: )

Kapeltuin is op zoek naar 'n tweede 'Freek'

Wist u dat… er in de Haagse Beemden in Breda een prachtige ecologisch verantwoorde stadstuin/buurttuin ligt, gedragen door buurtbewoners?

Wist u dat… er met natuurlijke materialen leuke dingen gebouwd worden, zoals een wilgenhut, een insektenhotel en zelfs een leem-oven, die regelmatig wordt gebruikt bij feestjes?

Misschien weet u het al, maar we hebben het hier over de 'Kapeltuin', naast de Middeleeuwse Kapel van Gageldonk aan het Moerenpad in Breda.

Wist u dat… er in deze tuin bekende en vergeten groenten, fruit, bloemen en kruiden verbouwd worden? Dat er een put geslagen is en we het benodigde water uit de grond pompen? Dat er een bijenstal is en opgeleide imkers van de vereniging daar met veel kennis en liefde voor zorgen?

Wist u dat… er jaarlijks een gezellig Oogstfeest is, waar buurtgenoten en anderen elkaar kunnen ontmoeten? En dat het educatieve aspect belangrijker is dan het productieve?

En wist u dat… deze flinke tuin al 6 jaar wordt onderhouden door vrijwilligers uit de buurt? Eerlijk gezegd is Freek van Ommeren de 'vrijwilliger', die alles coördineert en bijna dagelijks een aantal uren in de tuin te vinden is om te doen wat nodig is. Hij is met zijn grote plantenkennis en ervaring met veel manieren van tuinieren erg betrokken bij de Kapeltuin!

De andere vrijwilligers dragen op hun manier wel hun steentje bij, maar de laatste tijd heeft Freek aangegeven, dat hij echt behoefte heeft aan iemand naast zich, die ook veel plantenkennis heeft en ervaring met veel manieren van tuinieren. Die het leuk vindt om minimaal 2 dagdelen per week met hem samen de kar te trekken en ook zelfstandig de benodigde werkzaamheden uit kan voeren. We zoeken dus eigenlijk een 'tweede Freek'!

Bent of kent u zo iemand? Vindt u het ook leuk om de handen uit de mouwen te steken en gezellige contacten op te bouwen?

Kijkt u dan voor meer informatie op onze website www.dekapeltuinbreda.nl.  Bent u enthousiast geworden, neem dan contact op met Freek van Ommeren (06-57001499)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden