Lezing Carlo Jenniskens voor KNVWS West-Brabant.

Op woensdag 15 mei geeft een van de leden van de Koninklijke Vereniging voor Weer en Sterrenkunde, afdeling West-Brabant, een lezing met als onderwerp “Aardrotaie en aardrevolutie liggen aan de basis van de klimaatveranderingen”.

De lezing zal worden gehouden in de bibliotheek van Sterrenwacht Tivoli aan het Jezuïtenplein 33 te Oudenbosch.

De lezing start om 20.00 uur en is voor leden gratis toegankelijk. Niet-leden betalen vijf euro p.p. Men kan zich ook aanmelden via info@knvws-west-brabant.nl.

Carlo Jenniskens betoogt in zijn lezing, dat de verhoogde CO2-concentraties in de lucht een onbelangrijke factor zijn in de klimaatverandering. Hij onderstreept dat o.a. door te wijzen op de mondiale afkoeling tussen 1940-1975, ondanks een stijgende CO2-concentratie. Als er een “handleiding voor de planeet aarde” zou bestaan zegt hij, zou het hoofdstuk over klimaatregeling luiden: “Het klimaat is afgeregeld op maximaal comfort voor de mensheid. ,,Een ieder wordt derhalve dringend verzocht met zijn handen van de knoppen van de weermachine af te blijven.'' Een interessante avond dus, dat de nodige discussie kan opleveren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden