Princenhage is twee bijzondere bewegwijzeringspalen rijker. Deze paal op de Haagsemarkt  wordt op vrijdagmiddag 17 mei officieel 'onthuld'.
Princenhage is twee bijzondere bewegwijzeringspalen rijker. Deze paal op de Haagsemarkt wordt op vrijdagmiddag 17 mei officieel 'onthuld'. (Foto: )

Princenhage twee bijzondere bewegwijzeringspalen rijker

BREDA - Na hardstenen tegels met 'n bronzen schijf met het logo van drie generaties Vincent van Gogh in het straatbeeld van Princenhage, is het 'dorp in de stad' sinds kort ook verrijkt met twee artistiek uitgevoerde bewegwijzeringspalen met hetzelfde logo. Ze zijn te vinden op de Haagsemarkt nabij Het Roode Hert en op het Esserplein. Vrijdag 17 mei wordt de paal op de Haagsemarkt om halfzes uur officieel 'onthuld'.

Boven op de palen staat een afbeelding van de silhouetten van drie generaties Van Gogh. De palen wijzen de bezoekers van Princenhage vanaf Haagsemarkt en Esserplein de weg naar onder meer korenmolen de Hoop, Princenhaags museum, het Bierreclamemuseum, de Johanneskerk en Martinuskerk, de (beide) begraafplaatsen Haagveld en Zuylen, Huize Mertersem en de Plukroute in de wijk. Maar ook naar Etten en Zundert waar Van Gogh zijn voetsporen heeft liggen.

Zowel de hartstenen tegels als de bewegwijzeringspalen zijn een initiatief en ontwerp van Lidy Meier van Het Gele Huis in Princenhage. De hartstenen tegels markeren een route die loopt vanaf de Haagsemarkt tot aan het station in Breda. De relatie met Vincent van Gogh is hierin gelegen, dat Vincent vaak van zijn woonplaats Etten naar dat station in Breda liep en dan onderweg langs Princenhage kwam om er zijn oom Theo te bezoeken. Een duidelijke beschrijving van deze route in het Nederlands, Engels en Chinees is terug te vinden op een nieuwe kaart van Princenhage die vervaardigd is door Tjaard van Holten. Deze kaart wordt verspreid door de horeca, de VVV en de boekhandels in heel de gemeente Breda.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden