1e Biloute! Muziek Festival in 't Web meer dan geslaagd!

'Geweldig, superleuk, gezellig, fijne sfeer en mooie muziek', dat waren de meest voorkomende reacties van de bezoekers van het Biloute! Festival dat afgelopen zaterdag plaatsvond in 't Web.

Dit eerste festival werd geopend door de Bredase wethouder Paul de Beer, die naast het onthullen van een welkomstbord werd uitgenodigd om met organiserende band Biloute! een lied te doen op het podium. En dat deed hij met verve!

De wethouder prees in zijn toespraak vervolgens het initiatief. Hij gaf aan dat het volledig past in de stadsslogan 'Breda brengt het samen', door het samenbrengen van muzikanten en vooral ook: het samenbrengen van inwoners. Hij was verrast door het aantal (al) aanwezige bezoekers en sprak de wens uit dat dit festival een terugkerend evenement in Breda wordt.

Maar liefst 15 verschillende acts gaven een optreden op twee verschillende podia. Dat dit een nieuw initiatief betrof was nauwelijks te merken: er was een strakke, efficiënte planning en het uitvallen van één van de artiesten werd naadloos ingevuld door de organisatie. De afwisseling in muzikaal aanbod, van singer/songwriter, country, blues, rock en pop tot blaaskapel was verfrissend en maakte daarmee de belofte 'voor elk wat wils' zeker waar.

Dat het Biloute! Festival voorziet in een behoefte kan worden afgeleid uit de opkomst voor het festival; deze oversteeg met zo'n 300 bezoekers de verwachtingen van de organisatie. Reden om dit evenement volgend jaar te continueren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden