Op de foto vlnr Anton Ram (directeur ai Vitalis), vakdocent Johan Segers, burgemeester Buijs en Rob Neutelings (voorzitter RvB ROC West-Brabant)
Op de foto vlnr Anton Ram (directeur ai Vitalis), vakdocent Johan Segers, burgemeester Buijs en Rob Neutelings (voorzitter RvB ROC West-Brabant)

Vitale Ecologische Samentuin officieel in gebruik genomen

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de ecologische moestuin van het Vitalis College aan de Biesdonkweg in Breda. Het is een initiatief van Onderwijspionier Johan Segers, die met deze tuin diverse opleidingen en activiteiten met elkaar in verbinding brengt.

Maandag 13 mei werd de officiële openingshandeling verricht door de burgemeester van Oosterhout, de heer Buijs, die op werkbezoek was bij Radius College en Vitalis College. Dat deed hij door samen met Rob Neutelings (voorzitter RvB ROC West-Brabant) en een Vitalis-student uit Oosterhout de compostbakken te plaatsen als laatste, maar meest elementaire onderdeel van de moestuin.

Het verbinden van de diverse opleidingen binnen ROC West-Brabant, in een groene en duurzame omgeving, is een droom die gerealiseerd is door vakdocent Johan Segers in de Vitale Ecologische Samentuin (VES).

De tuin verbindt mensen met elkaar, straalt duurzaamheid uit en draagt bovendien bij aan een circulair kookprogramma voor enkele niveau 2 opleidingen bij het Vitalis College. Studenten zijn zo betrokken bij het gehele proces in de voedselketen. De producten uit de moestuin verwerken ze in de keukenlessen, het GFT afval wordt vervolgens gefermenteerd/gecomposteerd en dient weer als voeding, ter verrijking van de gewassen in de VES.

De aanleg van de tuin is verzorgd door studenten van de groenopleidingen van Prinsentuin College.

Meer informatie staat op https://www.rocwbpioniers.nl/type/innovaties/algemeen/samen-werken-aan-samenwerking-in-de-ecologische-moestuin/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden