KiKaRoW prachtig op schema

KiKaRoW ligt in Rondje NL prachtig op schema. Na vijf weekends roeien met The Vin zijn 546 kilometers afgelegd met nog 880 te gaan. De roeiverenigingen op het traject door Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg hebben met hun acties € 172.725 bijeen gebracht van de gewenste € 500.000. Rondje NL gaat elk weekend door tot de finish op 14 juli in Utrecht.

KiKaRoW wil een half miljoen ophalen voor het Prinses Maxima Centrum waar onderzoek plaats heeft naar de langetermijneffecten van de behandelingen die kinderen met kanker krijgen of nog moeten ondergaan. Kinderkanker moet de wereld worden uitgeroeid.

De zeeroeiboot The Vin ging met vijfkoppige bemanning van start in Den Bosch voor een vaart naar Eindhoven. In Eindhoven had de roeivereniging Thêtha ruim € 20.000 ingezameld. Lieke en Harry Droog, voormalig Nederlands kampioen skiff en olympisch medaillewinnaar (zilver 1968) overhandigden een cheque van nog eens € 6000. De volgende dag trok The Vin temidden van een vloot met tientallen enthousiaste roeiers en roeisters naar Roermond.


Tijdens het zesde weekend blijft KiKaRoW in Limburg. Zaterdag 18 mei gaat het van Roermond naar Maastricht en zondag 19 mei van Roermond naar Venlo. Tijdens het zevende weekend is de start in Venlo voor een tocht naar Lent/Nijmegen en vervolgens naar Arnhem. The Vin roeit in Rondje NL langs alle provinciale hoofdsteden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden