Awash, De Banolies en Blue Vultures 25 mei bij Haagse Poort Live

Breda – Op zaterdagavond 25 mei 2019 kan het publiek bij Haagse Poort Live genieten van een avond vol fijne popmuziek, met af en toe een stevig randje. Het podium in de zaal van De Haagse Poort wordt deze avond vrijgemaakt voor de bands Awash, De Banolies en Blue Vultures. Het belooft op voorhand dus een avond vol heerlijke muziek te worden. Op De Haagse Poort Live-avonden, welke wordt georganiseerd door café De Haagse Poort in samenwerking met stichting Poporganisatie Breda (POB), kan het publiek een keer per maand genieten van bands die inmiddels hun mannetje én/of vrouwtje wel staan op elk podium in Nederland, en soms ook daarbuiten. De Haagse Poort is gevestigd aan de Haagdijk 149 te Breda, de zaal is vanaf 20.00 uur open en de entree is geheel gratis.

Awash maakt melodische gitaarpop met een snufje indie en accenten van piano en fretloze bas. Boeiend in zowel het klein als het groot, lyrisch, breekbaar en vol overgave, met vergelijkingen naar R.E.M, Editors en dichter bij huis een band als Racoon. Inmiddels zijn er al meer dan 250 optredens geweest, waaronder voorprogramma van James Walsh van Starsailor, radio-optredens bij bijvoorbeeld Nachtegiel en Ekdom In De Nacht bij 3FM, festivals in binnen en buitenland en zelfs een toer door Engeland. Hun gedrevenheid brengt Awash dus op steeds mooiere plekken. Na het goed ontvangen debuutalbum Turn The Lights en de ep Carry On is vorig jaar het album Waiting Words uitgebracht, op vinyl en cd. Liedjes zo divers als het leven zelf. Autobiografisch maar soms vanuit een ander perspectief beschreven. Waar het vorige album Turn The Lights een reis naar geluk was, is Waiting Words een greep uit de dagelijkse realiteit.

De Banolies is een vijfkoppige formatie die eigen nummers speelt in een mix van Folk en Nederpop. De drummer bassist, toetsenist en gitaristen kunnen zowel versterkt als onversterkt hun muziek ten gehore brengen. Door de aanwezigheid van meerdere zangers, ontstaat er een zeer sterk geheel. Eerder waren ze al in Breda te zien bij bijvoorbeeld de 23e POBparade afgelopen paasweekend, het Hop On Hop Off speciaal bieren festival op de kunstijsbaan, maar ook op het buitenpodium van de St. Janstraat Winterstube tijdens Betoverend Breda.

Blue Vultures is een vrij jonge band, ze bestaan nog geen jaar, maar dit viertal heeft in korte tijd al een gevarieerd repertoire met stevige indie rocknummers maar zeker ook kleine ballades bij elkaar geschreven. Muzikale invloeden zijn er van bands als Nothing But Thieves, Biffy Clyro en The Boxer Rebellion. Daarnaast wordt er ook geluisterd naar de muziek van Di-Rect, Ruben Hein en Coldplay waardoor het geluid van de band ook door de grenzen van de indie rock kan breken.

De Haagse Poort en POB presenteren Haagse Poort Live met Awash, De Banolies en Blue Vultures, zaterdag 25 mei 2019, zaal De Haagse Poort, Haagdijk 149 te Breda, zaal open om 20.00 uur en toegang geheel gratis.

www.awash.me
www.debanolies.nl
www.facebook.com/bluevulturesband
www.facebook.com/cafedehaagsepoort
www.pobsite.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden