Gratis webinar 'Fijn thuis blijven wonen'

Op 28 mei van 19.30 tot 20.30 uur vindt een webinar plaats met als onderwerp 'fijn thuis blijven wonen'. Thebe en Ledenvereniging Thebe Extra zijn de initiatiefnemers hiervan. In deze live-uitzending op internet worden onderwerpen besproken als mogelijke woningaanpassingen, extra ondersteuning aan huis en het belang van sociale netwerken. Het webinar is voor iedereen gratis te volgen en naderhand ook terug te kijken.

Het aantal ouderen in onze samenleving neemt toe en de overheid wil stimuleren dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Vaak is dat wat mensen zelf ook willen. Maar hoe doe je dat? Soms is hulp of advies gewenst of zelfs noodzakelijk. Woningen zijn nog niet altijd volledig 'toekomstproof' en mensen gaan hier vaak (te) laat over nadenken. Dit kan leiden tot oncomfortabele, maar vaak ook onveilige situaties.

Aanpassingen in huis en makkelijke diensten aan huis

Met een ledenconsulent van Thebe Extra en een sociaal werker wordt in de studio gepraat over wat er komt kijken bij zo lang mogelijk fijn thuis blijven wonen. Dit kunnen (kleine) aanpassingen zijn in de woning; er zijn immers zoveel handige hulpjes die het wonen net wat comfortabeler maken. Naast aanpassingen aan je huis kunnen ook diensten aan huis bijdragen aan meer leefcomfort. Soms kun je niet meer koken of je bent slecht ter been en daardoor niet in staat om boodschappen te doen. Dan is het fijn als de maaltijdservice een verse maaltijd kan bezorgen of de supermarkt de boodschappen aan huis brengt. Daarnaast kan er bijvoorbeeld ook een kapper of pedicure aan huis komen.

Iedereen kan webinar volgen

Ook wordt er gesproken over het belang van een sociaal netwerk: je vrienden, familieleden, buren etc. die er voor je zijn als dat nodig is. Intussen kunnen kijkers chatten met een team van experts. Het webinar gaat niet specifiek over Thebe of Ledenvereniging Thebe Extra: de tips en adviezen zijn volledig onafhankelijk. Iedereen is welkom om de uitzending te volgen. Alles wat daarvoor nodig is, is een laptop of pc met een internetverbinding. Inschrijven vooraf is noodzakelijk; ga hiervoor naar www.thebe-extra.nl/webinar/.

Over Thebe

Thebe heeft veel ervaring met het bieden van zorg en behandeling: thuis, in een aantal woonzorgcentra en op locaties met bijvoorbeeld dagbesteding. Goede zorg wordt samen verleend: de cliënt, de familie, het netwerk en de professionals werken samen. De regie blijft bij de cliënt. Thebe werkt met buurtteams, waardoor zorg altijd dichtbij is. Er zijn samenwerkingen met vele anderen, waaronder experts op het gebied van gespecialiseerde zorg. Meer informatie: www.thebe.nl.

Over Ledenvereniging Thebe Extra

Ledenvereniging Thebe Extra is een gids op het gebied van welzijn, gezondheid en wonen. Bijna 105.000 huishoudens in West- en Midden-Brabant zijn lid. De zelfstandige vereniging met eigen vrijwillig bestuur en een ledenraad maakt zich sterk voor aanvullende dienstverlening en advisering op het gebied van welzijn, gezondheid en wonen. Dit alles met het doel een bijdrage te leveren aan een gezond, zelfstandig, comfortabel en veilig leven voor haar leden, zoveel mogelijk in eigen huis. Meer informatie: www.thebe-extra.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden