Geslaagde mini-roparun bij de Spoorzoeker

Dinsdag 14 mei hielde het Bredase Roparunteam 'Daar Lopen We Voor' samen met KBS De Spoorzoeker, Kober Kinderopvang, Kinderdagverblijf Woelewippie en Open-Up!|Fun-Kidz een mini-roparun bij De Spoorzoeker in Breda. De kinderen haalden maar liefst 8.282,93 euro op voor Stichting Roparun.

Deze mini-roparun begon een maand eerder al. Teamleden van het Bredase Roparunteam Daar Lopen We Voor hebben begin april gastlessen verzorgd voor alle groepen van De Spoorzoeker. Ze bespraken doneren, goede doelen, kanker en legden uit hoe de roparun werkt. Vervolgens mochten de kinderen geld ophalen voor het goede doel, Stichting Roparun. En dat hebben ze massaal gedaan. Op 14 mei, tijdens de mini-roparun, kwamen ze aan de teamleden vertellen hoeveel ze hadden opgehaald. Dikke glimlachen op hun gezichten.

Na de warming up door Open-Up! kwam wethouder Daan Quaars op het podium om alle kinderen te bedanken en ze een plezierige dag te wensen. Hij verrichtte ook het startschot. En weg was groep 3! Vervolgens hebben alle kinderen in hun eigen groep een rondje (of heel veel meer) langs de vier organisaties gelopen.

"Dit is mijn tienste rondje", aldus een meisje uit groep 1.

"Dit is mijn derdederdederde rondje!" aldus haar groepsgenote.

"Ik ben moe…" "Doorlopen, het is voor het goede doel!" twee vijfdegroepers onderweg.

Medewerkers, teamleden van het Bredase Roparunteam Daar Lopen We Voor, ouders en opa's en oma's stonden aan de route om de kinderen toe te juichen. Burgemeester Paul Depla kwam de laatste groep inhalen. Hij bedankte de kinderen en benadrukte dat bewegen belangrijk is. En geld ophalen voor het goede doel ook. Hij maakte ook het opgehaalde bedrag bekend onder groot gejoel. Roparunteam Daar Lopen We Voor is ongelofelijk verrast door het opgehaalde bedrag: 8,282,93 euro.

Deze mini-roparun is mede tot stand gekomen dankzij de fantastische inzet van KBS De Spoorzoeker, Kober, Woelewippie en Open-Up! En de komst van wethouder Daan Quaars en burgemeester Paul Depla. En dankzij de sponsoren: Maliepaard Verhuur, Boels, Appels bij Dikkie en Brainstorm en concept.

Roparun team 136 uit Breda doet dit jaar voor de 9e keer mee aan de Roparun, de jaarlijkse estafetteloop  van Parijs naar Rotterdam tijdens het Pinksterweekend. Het doel van de Roparun is om zoveel mogelijk geld op te halen om mensen te ondersteunen die zich in het laatste stadium van kanker bevinden, onder het motto 'Leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.

Team 136 Daar Lopen We Voor heeft de afgelopen acht jaar een bedrag van ongeveer 144.000 euro over kunnen maken op de rekening van Stichting Roparun. Op www.daarlopenwevoor.nl en Facebookpagina https://www.facebook.com/daarlopenwevoor/ vind je meer informatie en manieren om te doneren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden