Brabantse zusjes Manders ambassadeurs voor NK Veiligste Chauffeur

Het NK Veiligste Chauffeur gaat 1 juni van start. Om het nieuwe concept extra onder de aandacht te brengen bij de doelgroep – alle beroepschauffeurs van Nederland – wordt er dit jaar gewerkt met provinciale ambassadeurs. Dit zijn stuk voor stuk beroepschauffeurs die zich inzetten voor verbetering van de transportveiligheid, één van de bovenliggende doelstellingen van het initiatief.

Voor de provincie Noord-Brabant zijn de zusjes Mariëlle en Caroline Manders uitverkozen als ambassadeurs. Ze werken sinds 2012 als beroepschauffeur. Caroline Manders runt daarnaast nog een eigen massagetherapie-praktijk.

'Ook meiden kunnen een truck rijden'

Mariëlle Manders (27) en Caroline Manders (29) wonen in Valkenswaard en rijden voor familiebedrijf Manders-Bannenberg, ook uit Valkenswaard. Op jaarbasis rijden ze respectievelijk 90.000 en 80.000 kilometer in de vrachtwagen. Mariëlle Manders: ,,Ik heb een sticker op mijn truck staan met de tekst: 'Ook meiden kunnen een truck rijden'. Daar krijg ik onderweg altijd positieve reacties op. Ons beroep kan immers net zo goed door vrouwen uitgeoefend worden."

Zoals alle ambassadeurs zijn de zusjes Manders zeer begaan met de verkeersveiligheid op de Nederlandse wegen. Ze hopen met hun ambassadeursrol ook bij te dragen aan het imago van het vak. ,,Het is voor ons een mooie manier om hopelijk meer vrouwen achter het stuur te krijgen. Het is een geweldig vak."

Het NK Veiligste Chauffeur maakt dit jaar deel uit van de TVM Awards, een nieuw landelijk initiatief ter verbetering van transport- en verkeersveiligheid van TVM verzekeringen en een selecte groep betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, Van Eijck, Continental, VVN (Veilig Verkeer Nederland), TLN (Transport Logistiek Nederland) en Advance Groep.

De TVM Awards heeft drie pijlers:

NK Veiligste Chauffeur

Ridder 2019

Veilig Transport

Het NK Veiligste Chauffeur begint met een online-kennisfase. Aansluitend volgen twee halve finales en een grote landelijke finale op 26 oktober op het TT Circuit in Assen. Als onderdeel van de competitie wordt ook rijgedrag gedurende een langere periode gemeten. Aanmelden kan tot en met 31 mei.

Ook Hélène Hendriks ambassadrice

Behalve een select gezelschap beroepschauffeurs heeft ook TV-presentatrice Hélène Hendriks, eveneens uit Noord-Brabant, zich als ambassadrice aan de TVM Awards verbonden. Hendriks: ,,Veel mensen zullen zich misschien afvragen: wat heeft Hélène met vrachtwagens? Nou, niet heel veel. Maar ik heb wel veel met verkeersveiligheid. Ik zit veel op de weg en dan zie je veel om je heen gebeuren. Bijvoorbeeld mensen die aan het appen zijn. Dat soort dingen kan echt niet. Ik heb ook echt ontzettend veel respect voor de beroepschauffeurs die onze economie draaiende houden door dagelijks op een veilige en professionele manier goederen van A naar B te brengen. Ik kom uit de sportwereld, maar ik kan iedereen verzekeren: ook dit is topsport."

'Steken graag de duim omhoog'

Arjan Bos, CEO van initiatiefnemer TVM verzekeringen: ,,We hebben in Nederland gelukkig heel veel vrachtwagenchauffeurs die veilig, goed en rustig rijden en daardoor juist ongelukken weten te voorkomen. Daar wordt in mijn ogen door het grote publiek te vaak aan voorbij gegaan. Deze chauffeurs zijn ambassadeurs voor hun beroepsgroep. Er bestaat niets mooiers om chauffeurs uit die grote groep de pluim te geven die ze verdienen en niet altijd meteen met het vingertje klaar te staan als er een keer iets mis is gegaan. Wij steken graag de duim omhoog als mensen goed presteren. Dat blijven we doen, onder andere met de TVM Awards."

Meer informatie over de TVM Awards, het NK Veiligste Chauffeur en de ambassadeurs kunt u vinden op de website www.tvmawards.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden