Tijdens de Nassaudag én de Dag van het Kasteel op tweede pinksterdag (maandag 10 juni) herleven in de binnenstad op onder meer het Kasteel van Breda en op het landgoed Bouvigne in het Mastbos oude tijden.
Tijdens de Nassaudag én de Dag van het Kasteel op tweede pinksterdag (maandag 10 juni) herleven in de binnenstad op onder meer het Kasteel van Breda en op het landgoed Bouvigne in het Mastbos oude tijden. (Foto: )

2e pinksterdag Nassaudag én ook Dag van het Kasteel

BREDA - Maandag 10 juni (2e pinksterdag) wordt niet alleen de Nassaudag Breda gevierd, maar ook de Dag van het Kasteel, met deze keer als thema: 'Over de grens'. Wat uitstekend past bij de Nassaus aangezien zij in Breda een breed draagvlak gecreëerd hebben voor tolerantie en de internationalisering. Kastelen en buitenplaatsen in heel het land zetten de poorten open om belangstellend publiek te ontvangen. Tijdens de Nassaudag kun je dan ook een bezoekje brengen aan het 15e-eeuwse landgoed Bouvigne. Excursieleiders geven er deskundige informatie over de bijzondere tuinen, de historie en de connecties met de Nassaus, en in de tuinen exposeren Ludovicus van Eijnatte en Simon Woudwijk werken. Het Kasteel van Breda is vandaag de dag thuisbasis van de Koninklijke Militaire Academie en voor publiek niet toegankelijk. Tijdens de Nassaudag en Dag van het Kasteel wordt daar 'n uitzondering op gemaakt. Tal van historische ruimtes op het kasteelcomplex zijn dan opengesteld. Het kasteel vormt ook het decor voor een groot(s) riddertoernooi van House of Wax Entertainment, waar (edel)lieden elkaar te paard bestrijden. Binnen de poorten is er tevens te zien hoe ridders leefden en hoe zij hun eeuwenoude ambachten uitvoerden. Download de Breda City App voor het hele programma of ga naar de website www.bredanassaustad.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden