Het duo Stvey Brider, bestaande uit Martin Peulen (r) en Jaap Posthumus.
Het duo Stvey Brider, bestaande uit Martin Peulen (r) en Jaap Posthumus.

25 mei weer Cultuurpodium in Het Gele Huis

Weer een verfrissend programma tijdens het Cultuurpodium op zaterdag 25 mei tussen 15.00 uur en 17.00 uur in Het Gele Huis te Princenhage. Twee dichteressen laten totaal verschillende soorten poëzie horen. Waar Anna Djerek zich vooral op de liefde stort en schrijft over zaken recht uit haar hart, daar draagt Marije Hendrikx voor over allerlei reizen, zowel in het echt over de hele wereld als in haar innerlijk. Het zijn dan wel aanverwante onderwerpen, maar ze zijn erg verschillend uitgewerkt. Djerek publiceerde Liefst verliefd, organiseert dichterspodia en Hendrikx heeft verscheidene uitgaven, waaronder Vleugje Liefs. Haar FaceBook uitgave 1000 Schonen bevat werk van professionele en niet-professionele dichters.

Stvey Brider (twee broers) is de naam van Jaap Posthumus op accordeon en Martin Peulen met zang en klarinet, maken allerlei soorten muziek. Hun repertoire beweegt zich tussen Jiddische liederen, liederen van de ziel, over verlies en hoop,  kwetsbaarheid en instrumentale improvisaties deze middag.

Marlies Slegers, bekend van haar jeugdboeken, gaat in gesprek met Kees van Meel over haar boek voor volwassenen "Het is maar een scheiding". Dit verhaal zit erg dicht op haar huid, want het is het relaas van wat haarzelf en haar gezin is overkomen. Een verhaal over "in duizend stukjes vallen en weer opstaan" zegt de auteur.

Cultuurpodium 25 mei 2019 om 15.00 uur tot 17.00 uur in Het Gele Huis te Princenhage, Haagse Markt 35.

Gratis entree

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden