Chassé Theater en Nasrdin Dchar houden Iftar

Op vrijdag 31 mei is de Marokkaans-Nederlandse theatermaker en acteur Nasrdin Dchar te zien in het Chassé Theater in Breda met zijn voorstelling Ja. Na afloop van de voorstelling organiseren het theater en Dchar gezamenlijk een Iftar.

De Iftar is de maaltijd die door moslims gezamenlijk wordt gedeeld tijdens de Ramadan, direct na zonsondergang. Op vrijdag 31 mei valt dit moment precies samen met het eind van de voorstelling Ja van Nasrdin Dchar. Een uitgelezen kans voor het theater en Dchar om gezamenlijk een Iftar te organiseren.

Tijdens de maaltijd draagt winnares van de El Hijra literatuurprijs Siham Amghar gedichten voor uit eigen werk (over verbinding en samen leven) en wordt muzikaal begeleid op de luit door Hassan Benhammou. Dchar biedt alle aanwezigen de kans om na de voorstelling gezamenlijk te eten. "Gelovig of ongelovig, iedereen mag aanschuiven," stelt hij.

Ja
De Iftar vindt plaats na afloop van Dchars voorstelling Ja. Net als in zijn succesvolle solovoorstellingen Oumi (over zijn moeder) en Dad (over zijn vader en het vaderschap) neemt Dchar het publiek in Ja mee op een reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch?

In dezelfde persoonlijke stijl als de voorstelling Dad – officiële juryselectie Theaterfestival 2017 – laat Dchar zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart 'Ja!' kunt zeggen.

over Nasrdin Dchar
Nasrdin Dchar (1978) won in 2011 een gouden Kalf voor zijn rol in de film Rabat. Hij speelde rollen in diverse films en series en was als gastacteur verbonden aan Theater Rotterdam. Zijn solovoorstelling Oumi (mijn moeder), geschreven door Maria Goos, werd zeer succesvol ontvangen en ook zijn solo Dad, geschreven samen met Floris van Delft, trok meer dan vijfentwintigduizend bezoekers naar het theater, en is ook op televisie uitgezonden. Dad behoorde tot de officiële juryselectie van het Theaterfestival 2017 en was er publieksfavoriet.

reserveringsinformatie
tickets Iftar
vr 31 mei – 21.50 uur – € 22,50 – de Iftar is te reserveren t/m zo 26 mei, 17.00 uur (in combinatie met een ticket voor Ja)

tickets voorstelling Ja
vr 31 mei —20.30 – 21.50 uur —vanaf € 12, 35

www.chasse.nl - 076 530 31 32
Claudius Prinsenlaan 8, 4811 DK Breda

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden