Foto: www.nkeenwieleren.nl

Tien jaar Nederlands Kampioenschap Eenwieleren op 18 mei in Breda


Zaterdag 18 mei wordt voor de tiende keer het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Eenwieleren (NKE2019) gehouden. De wedstrijdonderdelen zijn 100 meter, 800 meter, 5 km, 10 km, 50 meter met n been op de trapper, 10 meter langzaam en een slalomparcours. Het NKE2019 wordt gehouden op het Cor Vlemmix Circuit in Breda.

De wedstrijden beginnen om 10.15 uur, rond 17.30 uur is de prijsuitreiking. Bezoekers hebben gratis toegang tot het NK Eenwieleren en de workshops die rond de wedstrijden worden gegeven. Uitgebreide informatie is te vinden op www.nkeenwieleren.nl.

Internationaal deelnemersveld
Aan het NKE2019 nemen ruim 80 eenwielrijders deel uit Nederland, Belgi, Duitsland en Zwitserland. De leeftijden variren van 8 jaar tot 60+. Om een eerlijke strijd te garanderen wordt gestreden in verschillende leeftijdsklassen. De meeste wedstrijdonderdelen worden gereden op eenwielers met een standaard wielmaat van 20 of 24 inch. Die beperking geldt niet voor de 10 km unlimited. Daar is alles toegestaan en zie je eenwielers waarvan het wiel 36 inch - bijna een meter! - hoog is. Sommige hebben zelfs versnellingen waardoor er snelheden kunnen worden gehaald van zon 30 km per uur.

Eenwieleren als sport
Steeds meer mensen rijden op een eenwieler als sport. Over de hele wereld worden wedstrijden georganiseerd en er zijn Europese- en Wereldkampioenschappen. Niet alleen in hardrijden, maar ook in categorien als trial, offroad rijden en freestyle, zeg maar de podium-variant van eenwieleren.

Nederlands Kampioenschap Eenwieleren
Datum: zaterdag 18 mei
Aanvang: 10.00 uur, parcours open vanaf 9.00 uur
Locatie: Cor Vlemmix Circuit, Terheijdenseweg 520, 4826 AB Breda
Informatie: www.nkeenwieleren.nl
Toegang: gratis voor toeschouwers

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden