Robbie van Gastel
Robbie van Gastel (Foto: )

Robbie van Gastel 12 uur zonder bier, voor Free a Girl! (+ filmpje)

Breda doet dit jaar voor het eerst mee met de actie Lock me Up van Stichting Free a Girl. Deelnemers uit Breda en omstreken laten zich in mei 12 uur lang opsluiten in een hokje. Van 13 tot en met 19 mei vindt dit plaats op het Van Coothplein. Daarnaast zal er ook een hokje wisselend op andere locaties geplaatst worden, zoals vrijdag 17 mei bij Plan B in Breda.

De vorige eigenaar van Plan B, Robbie van Gastel, is een groot bierliefhebber! Maar voor Free a Girl kan zelfs hij 12 uur zonder bier. Gedurende de dag zal zijn zoon, Rik van Gastel Met 15 vrienden, zeker niet zijn vader, maar wél Free a Girl komen steunen door vooral bier te drinken terwijl vader zit te nippen aan een glaasje water. Lock me Up – Free a Girl. Free a Girl zet zich in voor de bevrijding van meisjes uit de prostitutie. Ieder jaar organiseert de stichting de actie Lock me Up – Free a Girl, waarbij mensen zich 12 uur lang laten opsluiten in een hokje van 1 x 2 meter met als doel meer meisjes te bevrijden. Iedere deelnemer zit tussen 13 en 19 mei op één dag 12 uur opgesloten.

Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes uit gedwongen prostitutie. Daarnaast wordt er keihard gewerkt aan preventie, lobby advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes. De afgelopen 10 jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.500 meisjes uit bordelen in Azië. In Nederland is Free a Girl partner in het project WATCHnederland dat strijdt tegen loverboy-praktijken.

Meer weten over Free a Girl? Klik dan hier.

Meer berichten