De website www.oakie.info is ontwikkeld door Linda Blous. Zij is werkzaam bij de GGD en ze won met een prijsvraag van de GGD 5.000 euro. Dat bedrag gebruikte zij voor de ontwikkeling van de informatieve site.
De website www.oakie.info is ontwikkeld door Linda Blous. Zij is werkzaam bij de GGD en ze won met een prijsvraag van de GGD 5.000 euro. Dat bedrag gebruikte zij voor de ontwikkeling van de informatieve site. (Foto: )

Online toolkit met alle info over eikenprocessierupsen

BRABANT - Hoe informeer je je inwoners over de eikenprocessierups? Het team Gezondheid, Milieu en Veiligheid van de GGD'en Brabant ontwikkelde 'n toolkit voor de gemeenten: www.oakie.info. Dit is een site met begrijpelijke informatie over de eikenprocessierups voor de inwoners en professionals. Je vindt er zoal informatie over gezondheid en het voorkomen van blootstelling.

Deze toolkit op de website bestaat uit 'n aantal handige folders voor de inwoners. Ze gaan over zaken als: wat te doen bij overlast, hoe je overlast kunt voorkomen, wat te doen bij gezondheidsklachten en hoe je op een natuurvriendelijke manier de eikenprocessierups kan bestrijden. Daarnaast staan er ook infobladen op voor kindcentra, huisartsen en eigenaren van recreatieterreinen, en omdat de rups in heel Nederland voorkomt, kunnen alle GGD'en altijd verwijzen naar de website oakie.info. De naam van de site, 'oakie', is ontstaan door de Engelse vertaling van eik en dan een verkleinwoordje om hem vriendelijk over te laten komen. De grondtoon van de toolkit is positief en communiceert eerder over kansen en mogelijkheden dan over risico's en gevaren. Zo ontstaat er bewustwording en acceptatie en wordt er voorkomen dat er onnodige onrust ontstaat.

Wil je nog meer weten? Ga dan naar www.oakie.info

Meer berichten