'In the Spotlight' start op vrijdagavond 24 april met van zeven tot negen uur in
de Stokvishallen de feestelijke opening van de expositie 'West meets East' van zo'n 150 cursisten beeldend en schrijven van Nieuwe Veste. Na een openingswoord door Consulent Amateurkunst Katja Neurink is er 'n verrassende dansperformance door Aniadi Art.
'In the Spotlight' start op vrijdagavond 24 april met van zeven tot negen uur in de Stokvishallen de feestelijke opening van de expositie 'West meets East' van zo'n 150 cursisten beeldend en schrijven van Nieuwe Veste. Na een openingswoord door Consulent Amateurkunst Katja Neurink is er 'n verrassende dansperformance door Aniadi Art. (Foto: )

Cursisten en leerlingen Nieuwe Veste drie dagen lang 'in de spotlight'!

Nieuwe Veste zet in het weekend van 24, 25 en 26 mei drie dagen lang lang de zintuigen van jong en oud op scherp. Op maar liefst drie verschillende locaties staan cursisten en leerlingen van Nieuwe Veste 'in the spotlight'. In The Loads, de Stokvishallen en bij Nieuwe Veste zelf vind je een gevarieerd programma op het gebied van muziek, theater, musical, beeldend en dans.

BREDA - Dat deze activiteiten dit keer verspreid zijn over drie verschillende locaties - The Loads aan de Industriekade 5, de Stokvishallen aan de Belcrumweg 58 en Nieuwe Veste aan de Molenstraat 6 - heeft alles te maken met het feit, dat er momenteel erg hard gewerkt wordt om het gebouw van Nieuwe Veste in de Bredase binnenstad om te bouwen tot een nieuwe culturele markthal voor alle Bredanaars. Nieuwe Veste is deze dagen ook niet bereikbaar via de entree aan de Molenstraat, maar via ingangen aan de Oude Veste en aan de St.-Janstraat.

Tijdens 'In the Spotlight', dat natuurlijk voor iedereen gratis toegankelijk is, kun je op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei genieten van exposities en tal van optredens, meedoen aan workshops en je eigen talenten ontdekken. Verder is er uiteraard heel veel informatie over de lessen en cursussen. Wie zich tijdens 'In the Spotlight' meteen bij een van de vele informatiestands inschrijft voor een nieuwe les of cursus, maakt kans op een gratis cursus. Wil je liever nog even een tijd nadenken? Dan kun je je nog tot 1 juli inschrijven met een 5% vroegboekkorting.

De start van deze 'In the Spotlight' is vrijdagavond 24 mei in de Stokvishallen, met - van zeven tot negen uur - de feestelijke opening van 'West meets East', een tentoonstelling van cursisten beeldend en schrijven. Jaarlijks werken zij aan een overkoepelend thema. Dit keer lieten ze zich inspireren door de kruisbestuiving tussen Oosterse en Westerse cultuur. Al eeuwen vormt het continent Azië een fascinatie voor het westen en zo'n 150 cursisten hebben zich hierdoor laten inspireren. ,,Stippel je route uit en ontdek ons gevarieerd programma. Bovendien maak je kans op 'n verrassing als je alle locaties bezoekt!'', zo nodigt de Nieuwe Veste iedereen uit.

Het complete programma van 'In the Spotlight' (in de Stokvishallen is er alle drie de dagen wat te doen, in Nieuwe Veste op zaterdag en zondag, en in The Loads alleen op zaterdag) vind je op www.nieuweveste.nl, onder het kopje 'agenda'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden