Foto: Daan Prest

Stoomcursus mondharmonica tijdens Breda Jazz Festival

Vaste traditie inmiddels: Breda Jazz Festival biedt ook dit jaar weer de unieke kans om zelf muziek te maken!  Op zondagmiddag 2 juni word je de mogelijkheid geboden om in  anderhalf uur het basisprincipe te leren van de mondharmonica.  Eenvoudig bespeelbaar en past zo in de binnenzak. Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair.

Alle deelnemers aan deze stoomcursus mondharmonica krijgen een nieuwe goede kwaliteit bluesharmonica, waarmee meteen muziek gemaakt  gaat worden! Binnen een kwartier speelt iedereen zijn of haar  eerste bluesmelodie!

Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden.

,,Wat zo uniek is aan deze workshop, is dat je met niets begint en na een boel lol naar buiten komt met je eigen harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen!''

Docent en begeleider bij dit meespeelconcert is Hans de Vries. Hij speelde zelf talloze malen op het Bredase jazzfestival, onder meer met de band Louisiana Radio.

De workshop duurt anderhalf  uur, inclusief pauze. Deelnemers krijgen een lesblaadje mee en voor wie dat wil, is er gratis vervolgles via internet.

Deelname kost 20 euro, inclusief een goede kwaliteit mondharmonica in de toonsoort C.

Mondharmonica for absolute beginners: 13:30 tot 15:00 uur in de Avenue aan de Waterstraat 5, Breda. 

Tickets voor deelname zijn te bestellen via: Breda@harmonicaworkshops.nl.


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden