Zondag 26 mei is van 's ochtends zeven uur tot 's middags een uur of vijf weer de Vrijmarkt in Princenhage, met honderden standplaatsen.
Zondag 26 mei is van 's ochtends zeven uur tot 's middags een uur of vijf weer de Vrijmarkt in Princenhage, met honderden standplaatsen. (Foto: )

Op 26 mei weer Vrijmarkt én braderie in Princenhage

BREDA - Vroeg uit de veren om in recordtempo een kraam op te bouwen en te bemannen. Voor veel deelnemers is het al jaren een traditie. Dit keer op zondag 26 mei, als het weer Vrijmarkt is in Princenhage!

Al ruim voor het officiële begin om zeven uur 's ochtends klinkt een steeds sterker aanzwellend gonzend geluid door verschillende straten van Princenhage. Ook dit jaar waren de honderden standplaatsen in 'n
recordtempo verhuurd. Want het enthousiasme van mensen die mee willen doen, is elk jaar weer enorm. Een bittere pil is het dan ook voor sommigen, die te laat zijn met inschrijven.

Dankzij de vele enthousiaste vrijwilligers die de organisatoren Peter Remie en Jan Hemmer helpen, blijft het mogelijk de steeds intensievere werkzaamheden en uitvoering van de geldende regels naar behoren uit te voeren om de Vrijmarkt en ook de braderie te houden. Tweedehands, curiosa of antiek, veel spulletjes zullen weer van eigenaar wisselen op deze zondag. Nieuwe spullen kun je vinden op de eveneens jaarlijkse braderie op de Haagsemarkt. Dat is op de Vrijmarkt niet toegestaan!

De Vrijmarkt vind je op zondag 26 mei op de Haagweg, de Esserstraat en het Esserplein, de Dreef, de Posthoornstraat (waar op het grasveld ook de kindermarkt is, waarvoor kinderen zich gratis kunnen inschrijven via 5 14 49 92) en de Nieuwe Heilaarstraat, tot een uur of vijf. Voor wie met de fiets komt, zijn weer fietsenstallingen op de hoek van de Haagweg en de Tuinzigtlaan en de Esserstraat en de Dreef.

Zie ook www.vrijmarkt- princenhage.nl voor meer info

Meer berichten