Albert Heijn en De Rotonde slaan handen ineen voor Souf

Albert Heijn en specifiek vmbo-school De Rotonde slaan de handen ineen om de doelen van Souf te verwezenlijken. Hij wil dolgraag geld ophalen voor onderzoek naar zijn ziekte: SCA-Type 2. Zijn vader, zus en twee ooms zijn hieraan gestorven. Daarnaast heeft hij de wens om een parachutesprong te maken, die inmiddels al gepland staat. Soufiane Elazizi roept nu iedereen op om hem te helpen om zijn dromen te verwezenlijken. Leef met de dag, morgen is niet beloofd, aldus Souf.

Spetterende finale van DOESSOUF

Vanaf maandag 20 mei 2019 kan iedereen geld doneren voor het goede doel: een grote opbrengst, zodat doctoren de ziekte SCA-Type 2 kunnen onderzoeken. Om deze doneeractie (DOESSOUF) kracht bij te zetten en met een knaller af te sluiten, vindt er een finaledag plaats op donderdag 6 juni 2019. Leerlingen van De Rotonde komen die dag in actie, waarna deze dag wordt afgesloten met een spetterende finale. Het geldbedrag wordt dan ook overhandigd aan Souf.

Link: http://bit.ly/doessouf

Op 18 jarige leeftijd heeft Soufiane Elazizi te horen gekregen dat hij lijdt aan de zeldzame ziekte SCA-Type 2. Een ziekte die ervoor zorgt dat de communicatie tussen zijn zenuwen en spieren wordt verslechterd. Het gevolg is dat zijn spieren moeilijk beheersbaar worden. Op de lange termijn zal dit betekenen dat hij geen controle meer heeft over bepaalde spiergroepen. Mensen met de ziekte worden niet oud.

Soufiane heeft van 2011 tot 2016 op De Rotonde als middelbare school gezeten en werkt sinds 2017 bij de AH Valkeniersplein. De Rotonde, Albert Heijn Valkeniersplein, collega's en vrienden van Souf werken nu samen om zoveel mogelijk geld voor onderzoek naar zijn ongeneeslijke ziekte op te halen. School organiseert een sponsorloop, een zwemwedstrijd, een bingo en nog zoveel meer. Albert Heijn gaat met 3 winkels in Breda een inzamelingsactie houden en zal Souf's favoriete gerecht promoten en aandacht aan al haar klanten vragen.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=2TsEKtgFez0t

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden