Foto: Chris Page Photography

31 mei Friday On The Rocks Jazz Festival Special met Lola's Dice

Vrijdag 31 mei 2019 wordt het podium van Friday On The Rocks natuurlijk vrijgemaakt voor een band die past bij dat wat er sinds de vorige dag in de stad leeft: het Breda Jazz Festival. Deze vrijdagavond niet de gebruikelijk twee bands maar slechts een band die wel voor twee zal spelen: Lola's Dice! Verwacht een avond vol funky en dansbare tunes. Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin en is al jarenlang het wekelijkse evenement in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.

Lola's Dice is ontstaan uit de jarenlange door punk en hard rock gevoede muzikanten in het westen van Amsterdam, welke uiteindelijk samensmolt tot een geconsolideerde funk rock ritmemachine. Gevoed door de kern van de Zuid-Amerikaanse roots van de groep in Venezuela en Chili, en ook hun ervaring met de creatieve vrijheid van hun ouderlijk huis, is de muzikale opstelling van de band in de loop van de jaren geëvolueerd tot zijn huidige vorm. Wat over is gebleven is een pure verrassing voor het lichaam. Verwacht een fuzzy mix van gitaren, synths en een muzikale smaak die zeer geworteld is in de percussieve klanken van Latijns-Amerika, maar dit alles toch zeer comfortabel in allerlei tradities die rockmuziek nou eenmaal met zich meebrengt. Het beroemde en onafhankelijke New Yorkse platenlabel Names You Can Trust, bracht onlangs een echte vinylsingle uit met het nieuwe meesterstuk van Lola's
Dice genaamd Viaje Al Centro Del Ritmo. Het resultaat is een ep met vier songs waarin de perfecte combinatie van genre tartende psychedelische waanzin en Caribische cool te horen is. En dat is wat ze zeker ook naar Breda zullen brengen deze Friday On The Rocks.

www.facebook.com/lolasdice
www.pobsite.nl
www.facebook.com/despeeltuin

Meer berichten