Hertog Zout geeft 30 Bredanaars een rol in theatervoorstelling

Hertog Zout en Nieuwe Veste zijn samen een nieuw theaterproject gestart rondom ouderenzorg. #Geraniums! wordt een optimistische theatervoorstelling, gespeeld door 30 Bredase 65'plussers, samen met het gemengd koor Cantabile Plus.

Oud worden kan soms een ongemakkelijk onderwerp zijn. Hoe zorgen we voor elkaar als we ouder worden?  Wanneer ben je eigenlijk oud? En wanneer krijg je als oudere soms het gevoel door de maatschappij afgeschreven te zijn?

#Geraniums! gaat over ouder worden en de manier waarop wij invulling geven aan ouderenzorg en de zorg voor elkaar. Op een eerlijke, humoristische wijze worden verschillende perspectieven rondom ouderenzorg belicht. De spelers en betrokkenen zijn oudere Bredanaars die gedurende dit culturele project klaargestoomd worden om van 6 tot en met 17 november in de Stokvishallen 14 voorstellingen te geven.

De theatervoorstellingen van Hertog Zout zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen die zich afspelen in onze samenleving. Binnen de totstandkoming van verschillende voorstellingen wordt intensief samengewerkt met maatschappelijke organisaties. Regisseuse Letizia Rompelberg haalde voor #Geraniums! inspiratie uit gesprekken met ouderen, hun naasten en uit de acteurs zelf.

Hertog Zout en Nieuwe Veste willen met dit theaterproject de dialoog rondom ouderenzorg stimuleren. In maart vonden er daarom ontmoetingen plaats tussen oudere Bredanaars en 1e jaars zorgstudenten van het Vitalis College (MBO Sociaal Werk), waarbij deze elkaar interviewden. Vervolgens werden de ouderen door de studenten geportretteerd. De resultaten worden in november tentoongesteld tijdens de voorstellingen in de Stokvishallen.

Hertog Zout zoekt nu 65'plussers die mee willen werken aan #Geraniums! Op 3 en 5 juni zijn er 's ochtends van tien uur tot halféén informatiebijeenkomsten bij Nieuwe Veste aan de Molenstraat (te bereiken via de ingang aan de St.-Janstraat. Tijdens deze bijeenkomsten wordt verteld wat de spelers kunnen verwachten van de repetities en speelperiode. Na een inleiding over de voorstelling volgt een repetitie ter introductie.

Acteerervaring is niet nodig en de deelname is kosteloos. De repetities starten in september. Geïnteresseerden kunnen een mailtje met contactgegevens en een voorkeur voor 3 óf 5 juni sturen naar naar Jens Akkermans, via: geraniums@hertogzout.nl.

Meer berichten