Basisscholen sluiten Jazz Project af in het Chassé Theater

Maandag 27 mei komen bijna 800 scholieren uit groep 7 / 8 van de basisscholen uit Breda en omgeving massaal naar het Chassé Theater. Ze hebben daar een gezamenlijke eindpresentatie van het 'Jazz Project voor basisscholen'. Via dit project maken zij interactief kennis met jazzmuziek waaronder het ontstaan en de culturele en sociale meerwaarde van deze muziekstijl. Dit doen zij door bezig te zijn met luisteren, zingen en zelf spelen, maar ook via dans, beeld, taal en kunst. Het is een opmaat naar het Breda Jazz Festival dat plaatsvindt in het hemelvaartsweekend.

De leerlingen hebben de afgelopen weken met hun docent in de klas hard gewerkt om zich zo goed mogelijk op deze eindpresentatie voor te bereiden. Gedurende één uur zal de zaal op zijn kop staan met zingende, klappende, tikkende en dansende leerlingen, begeleid door een live jazzband.

De kinderen zijn ook uitgedaagd om een opvallende jazzposter te maken, een bijzondere uitvoering van het themalied 'Tantes Blues' op te nemen en op het podium mee te komen spelen met de live jazzband. Tijdens de voorstelling reikt een aanwezige jury prijzen uit aan de winnaars van de mooiste jazzposter en de beste uitvoering van het themalied. Deze prijzen worden aangeboden door Breda Jazz Festival en the Classic Jazz Concert Club.

Het Jazz Project voor basisscholen is 9 jaar geleden nieuw leven ingeblazen onder leiding van de Bredase saxofoniste Naomi Adriaansz en borduurt voort op het jazzproject dat jaren met succes door Jazz Ten Toon is georganiseerd. Haar doel is om de jeugd op een ongedwongen en interactieve manier met jazzmuziek kennis te laten maken en hen de muziek zelf te laten spelen.

Voor meer informatie zie: www.jazzproject.nl

Meer berichten