FOT: Dennis Wielders Fotografie

15 juni 2e Maluku Friends Toernooi

Het in 2015 opgerichte vriendenteam Maluku Friends bestaande uit Molukse voetballers afkomstig uit en Breda en de rest van Nederland organiseert op 15 juni a.s. voor de 2e keer haar eigen voetbaltoernooi.

Maluku Friends is inmiddels is uitgegroeid tot een club van tweeëndertig voetbaltalenten uit heel Nederland. Zij spelen allemaal bij verschillende BVO of amateurclubs. Veel jongeren hebben nu vaak enkel onderling contact via social media. Door met elkaar te voetballen willen wij van Maluku Friends de jongeren verbroederen en talenten stimuleren verder te ontwikkelen. Sportiviteit en wederzijds respect staan hierbij centraal.

Op 15 juni 2019 houdt Maluku Friends voor de tweede keer haar eigen voetbaltoernooi bij RKKV JEKA in Bavel.  Waar door onder andere Maluku Friends, JEKA, BSV Boeimeer, RKVV Wilhelmina FC Sadap, FC Leerdam, de Molukse Jeugdselectie en een team van  voetbalschool Voetbal met passie wordt  gestreden om de Benny Maipauw Cup.

Terug naar ouderwetse gezelligheid, Moluks eten, mooi voetbal,  al dan niet met de bekende Afro kapsels uit vroegere tijden maar in een nieuw jasje met een maatschappelijk karakter.

Het toernooi is opgedragen aan Benny Maipauw, een bikkelharde verdediger uit Breda. Benny had net als alle Maluku Friends een grote passie, Voetbal!. Benny Maipauw is op 49 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Maluku Friends zet zich in om geld in te zamelen voor de Stichting Kika. Om zo op sportieve wijze een bijdrage te leveren aan dit goede doel. Het einddoel van 500 euro is inmiddels behaald en tijdens het toernooi zal ook nog geld ingezameld worden voor Kika.

Evenement:  Maluku Friends Toernooi 2019

Datum:15 juni 2019

Locatie: RKVV JEKA in Bavel

Aanvang:10.00 uur

Voor meer informatie over Maluku Friends: https://www.facebook.com/Malukufriends/

Actie voor kika: https://www.actievoorkika.nl/maluku-friends-toernooi-2019

Meer berichten