'VInd een maatje dichtbij' binnen postcodegebied 4834

Vrijwilligersorganisatie Buurtkracht4834 zet zich in voor de bewoners van dit postcodegebied. Dat houdt in, dat in de wijken IJpelaar, Overakker en Blauwe Kei meer dan honderd vrijwilligers actief zijn, die buurtgenoten helpen met allerlei zaken, die niet door beroepskrachten kunnen worden gedaan. Denk aan kleine technische zaken als het vervangen van een lamp, hulp bij de computer, het snoeien van de heg, (mee) boodschappen doen, vervoer, gezelschap/spelletje, een wandelingetje etc.

Omdat er heel veel ouderen in deze wijken wonen met soms een heel klein of geen netwerk om zich heen en eenzaamheid op de loer ligt, organiseert Buurtkracht 4834 voor hen een gezellige bijeenkomst op zondag 23 juni van 14.00u-16.30u, in de ruimte van Pluk! Fysiotherapie, Rijnauwenstraat 1, Breda. Het doel is om buurtbewoners te leren kennen aan de hand van gezamenlijke interesses. Op deze manier ‘een maatje’ vinden om bijvoorbeeld samen koffie te drinken, samen te koken, uit te gaan, een hobby te delen etc.

Op het aanmeldformulier kunnen een aantal interesses worden ingevuld, zodat gelijkgestemden bij elkaar aan tafel komen.

Degenen, die vervoer nodig hebben, kunnen door vrijwilligers worden opgehaald en thuisgebracht.

Er zijn maximaal 40 plaatsen, dus vol=vol.. Aanmelden is noodzakelijk.

Liefst via het aanmeldformulier op www.buurtkrachtbreda.nl. Of via het aanmeldformulier op de folders, die op verschillende plaatsen in het postcodegebied zijn verspreid.

Het kan ook via de Buurtkracht4834 telefoon: 06 30 711 712

Meer berichten