In Breda kun je ook dit jaar weer meedoen met de Wandel Challenge. Er wordt twintig weken lang iedere week vanuit  vijf verschillende locaties gewandeld en je kunt je nog altijd aansluiten. FOTO: KAY FAHNER
In Breda kun je ook dit jaar weer meedoen met de Wandel Challenge. Er wordt twintig weken lang iedere week vanuit vijf verschillende locaties gewandeld en je kunt je nog altijd aansluiten. FOTO: KAY FAHNER (Foto: KAY FAHNER)

Wekelijks samen op stap tijdens Wandel Challenge

In Breda is de Wandel Challenge weer van start gaan. Dat betekent twintig weken lang iedere week samen gezellig wandelen onder de begeleiding van zorg- en sportprofessionals. Deze wandel-
uitdaging moedigt iedereen (weer) aan om in beweging te komen en een gezonde levensstijl te volgen.

BREDA - Ook dit jaar heeft Uniek Sporten West-Brabant zich weer aangesloten bij de Wandel Challenge. Deze challenge is 'n jaarlijks terugkerend evenement, waarbij er - op een laagdrempelige manier - door mensen een eerste stap gezet wordt om te gaan bewegen.

Gedurende twintig weken

Tijdens deze Wandel Challenge wordt er gedurende twintig weken iedere week door een groep samen met wandel-trai-
ners, vrijwilligers en professionals (zoals bijvoorbeeld huisartsen of fysiotherapeuten) op verschillende locaties rondom Breda gewandeld. Doel is beter en langer te kunnen wandelen, ook voor iedereen die diabetes heeft, of COPD. In Breda wordt er elke week vanuit vijf verschillende locaties gewandeld.

Iedereen kan ook meelopen

,,Iedereen kan meelopen'', licht Claudia Rens, beweegcoach bij Uniek Sporten West-Brabant, toe. ,,Er wordt rekening gehouden met ieders niveau. Het is dus niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. De bedoeling is dat er na deze twintig weken drie kilometer kan worden gelopen. En dat gaat lukken! Dit mag natuurlijk ook vijf of tien kilometer worden!" Maar er wordt niet alleen 'n betere conditie opgebouwd, gezelligheid speelt ook een belangrijke rol. ,,Juist die gezelligheid die erbij komt kijken, motiveert te blijven trainen!'', aldus Claudia.

Je kunt je nog aansluiten

Er is nog steeds de mogelijkheid om aan te sluiten bij een van de wandelgroepen. Kijk voor al de wekelijkse wandelmomenten en startlocaties op www.breda.unieksporten.nl. De deelnemers van de Wandel Challenge kunnen ook meedoen aan het grote landelijke wandelevenement op 28 september van dit jaar Daar wandelen ze de laatste kilometers van de challenge samen met alle deelnemers uit het land.

Meer berichten