De Lukaspassion werd in 2019 gezongen voor een volle Lambertuskerk
De Lukaspassion werd in 2019 gezongen voor een volle Lambertuskerk (Foto: Sandra Smits)

Nu al aanmelden voor nieuw zangproject Passieconcert 2020 !

Het Projectkoor Etten-Leur begint altijd al vóór de zomer met de opzet voor een nieuw zangproject. Doel is om zingend het najaar in te gaan en dan te gaan werken richting de uitvoering van een mooi passieconcert. Op zaterdagavond 28 maart 2020 wordt dan The Crucifixion van John Stainer uitgevoerd volgens de originele compositie. Een tweede uitvoering staat gepland op dinsdagavond 7 april. Het koor heeft in dit prachtige werk de hoofdrol, maar er zijn ook twee solisten: Paul den Otter, tenor en Noël Casteleyn, bas. De orgelbegeleiding is door Ton Jansens. De algehele muzikale leiding blijft als vanouds in handen van Dieneke Bicknese – de Rhoter.

De deelnemers wordt een half jaar lang, vanaf 30 september, op maandags een fijne serieuze zangavond en twee mooie concerten voor een volle zaal geboden. De sfeer bij het projectkoor wordt volgens de inmiddels grote groep vaste deelnemers als prima en fijn ervaren. Dat komt ongetwijfeld mede doordat ernaar gestreefd wordt om de kwaliteit van het eindproduct hoog te houden. Dat geldt dus ook voor elke repetitie. Ook al zijn er veel zangers die opnieuw meedoen, plaats voor nieuwe zangers is er zeker. Voor die nieuwe deelnemers geldt een kort intakegesprekje met mogelijk een stemtest. Dit om teleurstelling wederzijds te voorkómen. Ook bij twijfel over je stem kun je vrijblijvend advies krijgen van de dirigent.

Inschrijving kan al door het overmaken van €10 op het rekeningnummer van Projectkoor Etten-Leur. Zie de website www.projectkoorettenleur.nl. Wie inschrijft moet dus rekening houden met 2 uitvoeringen. Dit project slaagt alleen als beide keren op het volledige koor gerekend kan worden. In juli volgt de uiteindelijke beslissing over het doorgaan van dit project en betaalt men de rest, waarmee de inschrijving definitief wordt. Omdat deze beslissing mede afhangt van het financieel welslagen van dit project, kan na definitieve aanmelding geen restitutie van het deelnamegeld meer plaatsvinden. Wie zich voor het eerst bij ons aanmeldt, en waarvan dus geen contactgegevens bekend zijn, wordt verzocht om contact op te nemen via email projectkoorettenleur@gmail.com, of via telefoon 076-5034232.

Meer berichten