Optreden Mencia Soul Factory op het Mencia de Mendoza Lyceum
Optreden Mencia Soul Factory op het Mencia de Mendoza Lyceum

Mencia Soul Factory goes international

Van 24 t/m 29 juni speelt de schoolband van het Mencia de Mendoza Lyceum op het internationaal jeugd festival Bydgoszcz Musical Impressions in Polen. De Mencia Soul Factory neemt als enige Nederlandse band deel aan de 41ste editie van dit festival. In de categorie jazz/popbands gaat de formatie het in een competitie opnemen tegen een band uit Rusland en Italië.

Het internationaal jeugdfestival is dé ontmoetingsplek van vele muzikale genres zoals koren, traditionele volksmuziek maar ook jazz en pop. Gezelschappen komen echt overal vandaan, onder andere uit China, India, Rusland en Italië.

De Mencia Soul Factory bestaat al vele jaren en is ook regelmatig buiten de school te horen zoals bij het Swingfestival Breda en de KAM. De twee muziekdocenten Stephan Lems en Paul Luijkx zijn trots op de huidige samenstelling waar we mee naar Polen gaan. De band die op pad gaat bestaat momenteel uit de leerlingen: Meggie Bakker en Kiki Landkroon (zang), Izzy Vissers en Tom Buijsen (slagwerk), Noah Spierts (gitaar), Aukje van Mil (piano), Ellis Bastiaanssen, Jente Vredenbregt (alt-sax), Syb Lutgendorff (tenor-sax), Casper Lous (bas), Bram van Hooijdonk, Joris Klaasen (trompet), Titia van Vught en August Luijkx (trombone).

Het repertoire voor het festival bestaat o.a. uit bekende werken als “Lady Marmelade“, “Havana“, “Beggin”, maar ook is voor het festival een speciale jazzy bewerking gemaakt van de Prelude No. 2 van Chopin in E-mineur, dit om te voldoen aan de eis van de organisatie om ook een stuk van een Poolse componist te brengen. “We gaan genieten van dit internationaal jeugdfestival en de “Nederlandse” inbreng goed vertegenwoordigen”, aldus Paul Luijkx.

Meer informatie over het festival: http://bim.palac.bydgoszcz.pl/aktualnosci_an.php

Meer berichten