Afbeelding: Robin van Leijsen, Hide & Seek, 2019
Afbeelding: Robin van Leijsen, Hide & Seek, 2019

Stedelijk Museum Breda presenteert Past-Present-Future

Stedelijk Museum Breda presenteert van 12 juni tot en met 14 juli Past-Present-Future, een tentoonstelling met en door middelbare scholieren in Breda. Met deze jaarlijkse tentoonstelling geeft het museum een podium aan een nieuwe generatie.

Tien leerlingen zijn uitgenodigd om als junior curator een tentoonstelling samen te stellen. Onder begeleiding van medewerkers van Stedelijk Museum Breda selecteerden de junior curatoren in de aanloop naar de tentoonstelling werk van medeleerlingen. Ook hebben zij voor tentoonstellingsconcept, de zaalteksten en het opbouwen van de tentoonstelling gezorgd. Zo ervaren leerlingen wat er komt kijken bij het maken van een tentoonstelling.

In de tentoonstelling richten de curatoren en deelnemers zich op een aantal actuele thema's. Van wereldoorlogen tot zelfreflectie tot vervuiling: in Past-Present-Future brengen zij in beeld hoe onze geschiedenis het heden beïnvloedt, en hoe er gekeken wordt naar de toekomst.

Dit jaar is samengewerkt met De Nassau, Markenhage College, Mencia de Mendoza Lyceum, Newmancollege, Onze Lieve Vrouwelyceum, Scala en Stedelijk Gymnasium Breda.

De junior curatoren zijn Yasmin Janssen, Sigrid Heus, Renske de Jong, Madelon Verheijen, Emma Thoensen, Roos Hulshof, Robin van Leijsen, Dide Schuit, Megan Sminia en Alexia West.

Deelnemers zijn: Patrick Abma, Raydianne Angila, Meike van der Brugge, Adinda Dimjati, Luca van Dongen, Elodie Elshout, Jo-Anne van Gils, Hendrik Heerdink, Fee Huijbregts, Storm Jansen, Renske de Jong, Charlotte Koopman, Aurora McLean, Robin van Leijsen, Aya Nshewati, Noa Peeters, Yannick Rosheuvel, Charlotte Schoenmakers, Femke Sigtermans, Luna Stevens, Evy Stuer, Robine Takx, Nynke Veenstra en Lucas Woerdeman.

Meer berichten