Kinderen bezoeken bedrijven

Leerlingen van basisschool De Wisselaar in Breda gaan 18 juni de handen uit de mouwen steken bij verschillende bedrijven in de stad. Hierdoor ondervinden ze wat voor soort werk ze leuk vinden en wat bij ze past. Deze Bliksemstage vormt de feestelijke aftrap van JINC Breda. In Tilburg gaat JINC een dag later van start.

Naast Bliksemstages als deze gaat JINC Breda sollicitatietrainingen organiseren. Professionals uit het bedrijfsleven komen dan naar de klas om tijdens rollenspellen duidelijk te maken hoe je een stageplek of bijbaan verovert. Hierdoor groeit hun kans om aangenomen te worden enorm.

Met deze activiteiten wil?JINC?jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand voorbereiden op een succesvolle loopbaan. Dat is belangrijk, want deze leerlingen krijgen vaak te maken met kansenongelijkheid, bijvoorbeeld omdat ze minder rolmodellen en een kleiner netwerk hebben dan leerlingen uit rijkere buurten en ze minder goed weten wat er op de arbeidsmarkt te koop is.??

Nanda Slikkerveer, vestigingsmanager van JINC Breda, kan niet wachten om aan de slag te gaan. "Ook in deze stad groeien veel te veel kinderen op die niet de kansen krijgen die ze verdienen. We willen hun een steuntje in de rug geven, want zij hebben net zoveel talent als iedereen. Landelijk gezien bereikt JINC ruim 55.000 jongeren per jaar. Uit ervaring weten we dat onze aanpak effectief is."?

De uitbreiding van JINC naar Breda kon tot stand komen dankzij steun van de Nationale Postcode Loterij en VSBfonds.

Meer berichten