"Ik heb super veel zin in de eindvoorstelling en ik kan niet wachten totdat ik mag schitteren tussen alle andere leerlingen en acteurs", vertelt Lotte. FOTO: PR
"Ik heb super veel zin in de eindvoorstelling en ik kan niet wachten totdat ik mag schitteren tussen alle andere leerlingen en acteurs", vertelt Lotte. FOTO: PR (Foto: )

Lotte Dekkers uit Breda op de planken

De tienjarige Lotte uit Breda staat op vrijdag 28 juni en op zondag 30 juni samen met professionele en bekende sterren Jannemien Cnossen, Hymke de Vries en Daan van Rijssel in de spotlights tijdens de musical 'Stella in de sterren' in de Stadsschouwburg van Utrecht.

BREDA - Zij mag de rollen van ensemble spelen, het ensemble bestaat uit vier rollen, namelijk een scholier, een polo, een element en een vriendin van Boy. "Een grote verantwoordelijkheid", vindt Lotte zelf ook. "Dat maakt het tegelijkertijd zo fantastisch leuk!"

Leerlingen van alle veertig vestigingen van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy staan elk jaar tijdens de grote zomervoorstellingen naast professionele musical-sterren op het podium van prominente theaterzalen. Alle leerlingen beleven zo samen hoe het is om in een grote musicalproductie te staan.

Leien dakje

De jonge Lotte zit nu twee jaar in de TopClub in Den Bosch. De (landelijke) TopClubs zijn er voor talentvolle en ambitieuze leerlingen, die samen wekelijks drie uur zang- dans- en toneellessen volgen. Aan het eind van het seizoen doen ze auditie voor een hoofdrol in de eindvoorstelling. Dat ging gelukkig van een leien dakje en nu kijkt ze enorm uit naar haar optreden in die eindvoorstelling. "Ik vind het heel leuk om tijdens de repetitiedagen met andere acteurs te repeteren. Ik leer heel veel van hen. In de lessen hangt een hele goede sfeer. Iedereen helpt elkaar heel goed en samen proberen alle leerlingen een mooie eindvoorstelling neer te zetten." vertelt Lotte. "Ik heb super veel zin in de eindvoorstelling en ik kan niet wachten totdat ik mag schitteren tussen alle andere leerlingen en acteurs."

'Stella in de sterren'

'Stella in de sterren' gaat over een meisje dat zich alleen voelt, omdat ze zich anders dan anderen voelt. De musical met leerlingen van de musicalschool, violiste, zangeres en stemactrice Jannemien Cnossen, actrice, stemactrice en regisseuse Hymke de Vries en Daan van Rijssel, bekend van onder meer André het Astronautje en tv-series als B.A.B.S, Flikken Maastricht en Gooische Vrouwen is te zien in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Elke week lessen

Kinderen en jongeren krijgen bij de Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy elke week les in zingen, dansen en acteren, in hun eigen leeftijdscategorie. De tweede helft van het schooljaar werken zij toe naar de grote zomervoorstelling. In september kunnen kinderen van 4 tot en met 18 jaar starten met lessen in de basisgroepen.

Auditiedagen

Daarnaast zijn er voor talentvolle en ambitieuze leerlingen diverse auditiedagen om te kunnen instromen in een Topclub. De volgende auditiedag is 31 augustus in Amersfoort.

Ga voor meer informatie naar www.telekidsmusicalschool.nl

Meer berichten