Chassé Cinema premières en specials

Deze week gaan Queen of hearts en Der goldene Handschuh in première. Peter en Anne lijken hun leven op orde te hebben in Queen of hearts. Maar niets blijkt minder waar wanneer Gustav, Peters roekeloze tienerzoon uit een eerder huwelijk, bij hen intrekt. Terwijl Peter het moeilijk heeft met zijn komst, bouwt Anne al snel een band op met Gustav.

BREDA - De schokkende film Der goldene Handschuh is gebaseerd op het waargebeurde verhaal en de gelijknamige bestseller over de gruweldaden van de Duitse seriemoordenaar Fritz Honka. In de jaren zeventig maakte hij Hamburg onveilig en vermoorde meerdere vrouwen. Golden Globe-winnaar Fatih Akin toont het werkelijke gezicht van een seriemoordenaar in de meest gruwelijke film van het jaar.

Dinsdag 25 juni draait de gay film Sauvage in Chassé Cinema. De 22-jarige Leo zit al geruime tijd in de prostitutie en weet dat de klanten kunnen variëren van aardig tot bizar en gevaarlijk. Hij trekt vaak op met zijn collega Ahd, die in een kraakpand woont waar Leo soms ook slaapt. Ahd wil zo snel mogelijk weg uit dit wereldje en hoopt dat een oudere, rijke klant zich blijvend over hem wil ontfermen. Leo heeft zulke dromen niet want alleen in zijn contact met collega's denkt hij een beetje liefde en tederheid te kunnen vinden. Dan op een avond treft Leo de Canadese zakenman Claude die gek op hem raakt.

Belcrum Bios vertoont op dinsdag 25 juni Call me by your name. De zeventienjarige Elio brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio's geleerde vader, raakt Elio erg geïntrigeerd door Oliver.

De woensdagdocu van 26 juni is Harry Gruyaert, photographer 70. De documentaire vertelt het verhaal van Gruyaert: over zijn streng katholieke opvoeding, de conflicten met zijn vader, zijn fotografiestudie en zijn carrière. Maar ook over hoe hij werkt, hoe hij schijnbaar achteloos het heel gewone omtovert tot een bijzondere compositie van grote schoonheid.

Meer berichten