Portret
Portret (Foto: Marc Verwiel)

De nieuwste bundel van Ad Christianen

De nieuwste bundel van Ad Christianen is wederom rijkelijk geïllustreerd maar anders dan anders en uitermate origineel. Vanuit zijn motto ‘ter lering en vermaak’ zijn de bundels altijd informatief, leerzaam, verrassend en grappig.

Nu word je uitgedaagd om ruim vierhonderd spreekwoorden te doorgronden en ook nog eens ‘n spreekwoordelijke puzzel op te lossen. In combinatie met uit het leven gegrepen meningen, stellingen, vragen ontstaat het aparte vermaak. Alle opvolgende woorden c.q. zinnen staan namelijk geheel op zichzelf. Elke vorm van samenhang ontbreekt met als resultaat een ludieke bonte kermis. Het geheel is met voor bedachte rade chaotisch opgezet en deze bundel laat je hersenpan op een vermakelijke wijze alle hoeken van de kamer zien. De ruimte word geboden voor eigen interpretaties. En als je eenmaal veronderstelt te weten welke kant het opgaat dan raak je meteen het spoor weer bijster. De leesstof is geen enkel ogenblik voorspelbaar en zodoende boeiend en stimulerend tot en met de laatste letter. Het kennis nemen en het leren van bekende en onbekende spreekwoorden, met kostelijk genieten van de warrige proza, dát is de bedoeling van dit creatieve boekwerk.

Voor het najaar staat onze schone provincie ‘Brabant’ ofwel ‘afslag zuid’ op de agenda. Dat wordt volgens Ad, zowel voor de Brabo als de bezoeker, een zeer speciale en tevens handige bundel.

Meer berichten