expositie 'Het land dat in mij woont'
expositie 'Het land dat in mij woont' (Foto: Diana Kremers)

Bredase school voor kunst, coachen en persoonlijke ontwikkeling opent deuren voor laatste open dag van 2019

Na twee drukbezochte Bredase open dagen is het op zondag 23 juni tijd voor de laatste open dag van het jaar voor De Kleine Tiki. De Bredase opleiding voor kunst coachen en persoonlijke ontwikkeling leert volwassenen hoe zij kunstzinnig dynamisch coachen in kunnen zetten in hun leven en in hun werk. In een lezing en binnen de expositie ‘Het land dat in mij woont’ krijgen bezoekers een inkijkje in de opleiding. Iedereen is welkom om binnen te wandelen. Inschrijven voor de open dag is niet nodig.

Een Bredase student over haar Tiki-jaar: “De Kleine Tiki is voor mij een levensschool. De opleiding heeft mij zoveel inzichten gebracht. Op een zachte manier ben ik via het kunstzinnig werken ‘wakker geschut’. En wat er dan gebeurd, is onomkeerbaar. Ik doorzie mijn vastgeroeste patronen en merk dat ik daar een keuze in kan maken. Het is zo bijzonder om via de kunst persoonlijke thema’s te verdiepen, hele waardevolle levenslessen voor mij!”

Het kunstzinnige werk dat tijdens de opleiding gecreëerd is door derdejaars studenten wordt tijdens de open dag getoond binnen de expositie ‘Het land dat in mij woont’. Op 23 juni worden nooit eerder getoonde kunstzinnige werken geëxposeerd. Daarin komt het persoonlijke proces dat de Bredase studenten hebben doorlopen naar voren. Zij zijn er zelf ook bij om vragen te beantwoorden.

Via verschillende scholingsjaren beleven studenten aan De Kleine Tiki wat het brengt als je kunstzinnig werken verbindt aan de persoonlijke ontwikkeling. Veel studenten maken ook de keuze om beroepsmatig aan de slag te gaan als Kunstzinnig Dynamisch Coach. Tijdens de 17 lesdagen die een scholingsjaar rijk is, gaan studenten kunstzinnig en expressief aan het werk met verf, potlood, krijt, klei, klank, poëzie, beweging… en meer. Dit wordt verbonden aan de theorie van het Kunstzinnig Dynamisch Coachen en thema’s als: ‘open je hart’, ‘inspiratie’, ‘levenskracht en energie’, ‘het genietende kind’, ‘intuïtie’, ‘eigenwaarde en zelfbevestiging’ en ‘vrijheid en verbinding’.

Op 23 juni 2019 van 11.30 tot 15.30 uur is iedereen welkom tijdens de open dag in Breda. Aan de Langendijk vind je het gebouw van De Kleine Tiki midden in het ongerepte stukje natuur van het Zaartpark. Naast de expositie van derdejaars studenten kan er om 12.00 uur of om 14.00 uur een lezing bijgewoond worden. Tijdens de lezing wordt informatie gegeven over de diverse scholingsjaren en wordt er een kleine kunstzinnige opdracht gedaan om te kunnen ervaren wat kunstzinnig werken brengt. De hele middag is er ook gelegenheid om persoonlijk te overleggen welk scholingsjaar het beste aansluit. Een team van docenten is aanwezig om vragen hierover te beantwoorden. Geïnteresseerden hoeven zich niet in te schrijven maar kunnen gewoon binnenlopen. Meer informatie over de open dag en expositie is te vinden via www.dekleinetiki.nl.

Meer berichten