Foto: Beeld Werkt

Wil je goed zien zonder bril of lenzen? Kom naar de Quickscan avond

Voor heel veel bril- en lenzendragers is refractiechirurgie een goed alternatief voor hun bril of lenzen. Het voordeel van een behandeling is dat je géén last meer hebt van de bril of lenzen. Je kunt dus weer makkelijk in bed lezen en je hoeft 's ochtends niet meer gelijk je lenzen in te doen.

Maar denk ook eens aan zwemmen, hardlopen of fietsen in de regen. Refractiechirurgie wil zeggen dat door middel van een behandeling de refractieafwijking in het oog permanent wordt gecorrigeerd, met als doel niet meer afhankelijk te zijn van een bril of contactlenzen. Refractiechirurgie is de verzamelnaam voor verschillende type behandelingen. De belangrijkste soorten zijn ooglaser behandelingen, lensimplantaties en lensvervangende behandelingen. De refractiechirurgen in Amphia dr. van Dooren en dr. Porro hebben een samenwerkingsverband met het Oogziekenhuis in Rotterdam.

Om te kijken of je geschikt bent voor refractiechirurgie, kun je jezelf aanmelden voor de Quickscan avond. Een quickscan duurt ongeveer 15 minuten en is gratis. Een optometrist voert een aantal metingen uit die onder meer bepalen of je in aanmerking komt voor refractiechirurgie, zowel voor ooglaseren als implantlenzen. Aansluitend volgt een kort adviesgesprek waarin we samen een passend vervolgtraject bespreken. Meer informatie over refractiechirurgie kunt u vinden op www.amphia.nl/patienten-en-bezoekers/afdelingen/oogheelkunde.

Meer berichten