Historische wandelotcht Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland

De Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland (SEGVIN) organiseert, in samenwerking met de wandelclub 'De Losse Feeter', op donderdag 27 juni een historische wandeltocht.

De wandeling begint om 18.30 uur bij de Menmoerhoeve aan de Zundertseweg 66, 4876 NL te Etten-Leur en gaat vervolgens door het natuurgebied naar het 'Vervul' , vervolgens naar de Ettenseweg en dan verder langs de Gedenknaald weer terug naar de Menmoerhoeve.

Indien het weer het toelaat zullen er bij de Ettenseweg, ter hoogte van het terrein van de graszodenkwekerij Heidehoeve, eerst een aantal springers van de parachutistenclub Skydive ENPC (opgericht in 1948, de oudste paraclub van Nederland) een sprong maken vanaf ongeveer 1500 meter hoogte.  Zij maken een stukje vrije val alvorens de parachute te openen. Daarnaast zullen waarschijnlijk enkele leden van 'De Losse Feeter' een zgn. tandemsprong maken, samen met een ervaren instructeur van de ENPC.

Vervolgens zal er een fly-past plaats hebben van een aantal historische vliegtuigen van het Vliegend Museum Seppe, waarschijnlijk bestaande uit een Tiger Moth (een tweedekker uit de jaren dertig) en een Piper Cub (uit de veertiger jaren).

De aanleiding voor deze wandeltocht is dat er op 27 juni 1909 voor het eerst in Nederland een vliegtuig vloog, bijna op dezelfde plek waar nu de parasprongen en de fly-past plaats vinden. Deze eerste vlucht werd in 1909 door Sybrand Heerma van Voss, een Leurse industrieel, georganiseerd bij het 40-jarig jubileum van zijn suikerfabriek.

Iedereen is welkom, men hoeft niet in te schrijven of lid te zijn en de deelname is gratis. Een mooie gelegenheid om samen met familie, vrienden en vriendinnen deze prachtige zomeravondwandeling in het mooie buitengebied van Etten-Leur te maken.

De lengte van de tocht is ongeveer acht kilometer. Uiteraard zijn bij de Ettenseweg ook alleen toeschouwers bij de parasprongen en de fly-past van harte welkom.

Meer berichten